Samsung, μειώνει κατά 25% την παραγωγή του Galaxy S5 το τρίτο τρίμηνο;

21:16 6/6/2014 - Πηγή: TechBlog

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αλυσίδα εφοδιασμού της Samsung στην Ταϊβάν, για το τρίτο τρίμηνο του έτους η Samsung μείωσε κατά 25% τις παραγγελίες που αφορούν στα κομμάτια του Samsung Galaxy S5. Οι πηγές λένε ότι η Samsung δείχνει συγκρατημένη λόγω της κυκλοφορίας του iPhone

6 που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Samsung παρήγγειλε 21 εκατομμύρια κομμάτια για την νέα της ναυαρχίδα ενώ τώρα ο αριθμός φέρεται να έπεσε στα 15 εκατομμύρια. Επίσης, κόβει και την παραγωγή του Samsung Galaxy S4. Για το δεύτερο τρίμηνο η παραγγελία ήταν στα 6 εκατομμύρια ενώ για το τρίτο τρίμηνο πέφτει στα 5 εκατομμύρια.

Ωστόσο, οι περικοπές στην παραγωγή μάλλον δεν οφείλονται μόνο στην έλευση ενός μεγαλύτερου iPhone αλλά να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν και οι φήμες ότι έρχεται το Samsung Galaxy S5 Prime ή αλλιώς Samsung Galaxy F. Είναι δηλαδή μια premium έκδοση της ναυαρχίδας με οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1440 x 2560, quad-core Snapdragon 805 CPU, 3GB RAM και 16MP κάμερα με OIS. Φυσικά και η κατασκευή αλλάζει καθώς το πλαστικό αντικαθίσταται από μέταλλο.

Πέρα από το iPhone όμως το Samsung Galaxy S5 έχει ανταγωνισμό από το HTC One M8 και το LG G3 έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Κορέα και τα πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις, αναμένεται σύντομα στις υπόλοιπες αγορές.


Keywords
Τυχαία Θέματα