Samsung, Ξεπερνά την Apple σε παραδόσεις κινητών παγκοσμίως

Οι παραδόσεις κινητών τηλεφώνων στον κόσμο από τον κατασκευαστή προς το σημείο πώλησης έχουν αυξηθεί κατά 41% φέτος, αγγίζοντας τον αριθμό των 145 εκατομμυρίων συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο για το πρώτο τρίμηνο του 2012. Η Samsung δείχνει τα δόντια της στην Apple καθώς το μερίδιό της στην αγορά έχει αυξηθεί από το 12.2% πέρυσι, στο εντυπωσιακό 30.6% του φετινού πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με την Strategy Analytics.

Η άνοδος της Apple δεν είναι αμελητέα, αφού είχε μερίδιο 18.1% πέρσι, ενώ φέτος κατέκτησε στο ίδιο τρίμηνο το 24.1% της αγοράς. Από την άλλη, για τη Samsung, το Galaxy brand αποδεικνύεται χρυσωρυχείο, καθώς η ζήτηση για τα Galaxy Note, Galaxy S II και Galaxy Y, έχει αυξήσει κατά 253% τις παραδόσεις συσκευών σε διάφορα εμπορικά δίκτυα στον κόσμο. Είναι γεγονός ότι η αγορά των smartphones έχει γίνει ένας αγώνας πάλης, όπου στο ρινγκ βρίσκονται με αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα η Samsung και η Apple. Ο χαμένος της όλης υπόθεσης είναι η Nokia, είδε το μερίδιό της να πέφτει από το 23.5% στο 8.2% μέσα σε ένα χρόνο.

Μία άλλη πηγή μέτρησης της αγοράς, η iSuppli, βάζει την Apple στην πρώτη θέση της αγοράς smartphones, ενώ τοποθετεί την Samsung στην πρώτη θέση στην αγορά κινητών γενικώς.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα