Τούρκοι καταστρέφουν iPhone λόγω Ντόναλντ Τραμπ [video]

Techblog.gr

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να αλλάξουν τα iPhone και να αγοράσουν Samsung λόγω της διπλωματικής αντιπαράθεσης με τις Η.Π.Α, και ορισμένοι πολίτες εμφανίζονται σε video να καταστρέφουν τα iPhone με κάθε τρόπο, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας κατά των Η.Π.Α.

Η Τουρκία βρίσκεται σε διπλωματική

αντιπαράθεση με τις Η.Π.Α εξ αιτίας της κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία, και για αυτό το λόγο της έχουν επιβληθεί κυρώσεις και αύξηση των φόρων στα Τουρκικά προϊόντα. Σε απάντηση προς αυτήν την κίνηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα προβεί σε μποϊκοτάζ των Αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων και απαίτησε από τους Τούρκους πολίτες να αλλάξουν τα iPhone με Samsung συσκευές.

Λόγω αυτής της διαμάχης, ορισμένοι πολίτες της Τουρκίας εμφανίζονται σε video να καταστρέφουν iPhone, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους απέναντι στις Η.Π.Α. Εκτός αυτού, η Τουρκία αύξησε τους φόρους σε προϊόντα που προέρχονται από τις Η.Π.Α, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα αυτή, τη στιγμή που η Τουρκική λίρα κατρακυλάει συνεχώς.

Τα προϊόντα στα οποία η Τουρκία αύξησε τους φόρους είναι τα τουριστικά λεωφορεία με φόρους στο 120%, προϊόντα καπνού με 60% φορολογία, τα αλκοολούχα ποτά με 140% καθώς επίσης τα καλλυντικά, το ρύζι, συσκευές κινητής τηλεφωνίας και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, με το συνολικό ύψος των νέων δασμών να φτάνει τα 533 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας, Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Με τις κινήσεις αυτές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δώσει μια απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διπλασίασε τους φόρους στην εισαγωγή αλουμινίου και χάλυβα που προέρχονται από την Τουρκία, κάτι το οποίο προκάλεσε την πτώση της Τουρκικής λίρας κατά 34% έναντι του δολαρίου.

Another Turkish man smashing an iPhone pic.twitter.com/BRVDiD5Jvh

— Mutlu Civiroglu (@mutludc) 16 Αυγούστου 2018

Angry Turkish man smashing iPhones with sledgehammer to protest of #USA & Trump ! pic.twitter.com/JjPqf9JI9x

— Mutlu Civiroglu (@mutludc) 16 Αυγούστου 2018

Different iPhone & USA protests in Turkey @AppleSupport pic.twitter.com/Vi1QlLpn1N

— Mutlu Civiroglu (@mutludc) 16 Αυγούστου 2018

Turkish man proudly smashing an iPhone to protest America pic.twitter.com/DFZzOV6OEP

— Mutlu Civiroglu (@mutludc) 16 Αυγούστου 2018

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα