Αύξηση πωλήσεων και παικτών στο Plague Inc. λόγω του Coronavirus

Techblog.gr

Η έξαρση του Coronavirus στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των πωλήσεων του παιχνιδιού Plague Inc. Φαίνεται ότι οι παίκτες ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για ένα παιχνίδι στο οποίο εξαπολύεις έναν ιό με σκοπό να εξαφανίσεις τον ανθρώπινο πληθυσμό.

Η εταιρεία τονίζει, είναι απλά ένα παιχνίδι

Το Plague Inc. είναι ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια στον κόσμο, αλλά εξαιτίας του περιεχομένου του συχνά το συνδέουν με τις επιδημίες που προκύπτουν.

Όπως ήταν λογικό, ο Coronavirus έγινε η αφορμή το παιχνίδι να αποκτήσει ακόμη περισσότερους παίκτες.

Θέλοντας να ισορροπήσει τα πράγματα και να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι ο Coronavirus και κάθε επιδημία δεν είναι κάτι αστείο, ούτε κομμάτι ενός παιχνιδιού στρατηγικής, η εταιρεία πίσω από το Plague Inc. εξέδωσε ένα ιδιαίτερο δελτίο τύπου.

Αρχικά, η Ndemic Creations, δημιουργός του παιχνιδιού, αναφέρει ότι ο Coronavirus έγινε η αφορμή να λαμβάνουν αμέτρητα ερωτήματα από τους παίκτες και τα ΜΜΜ, για τον ιό και όχι μόνο.

Όπως αναφέρουν, το Plague Inc. κυκλοφόρησε πριν οχτώ χρόνια και από τότε κάθε φορά που εμφανίζεται μια επιδημία αυξάνεται ο αριθμός των παικτών. Ο λόγος είναι απλός, οι παίκτες θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πώς εξαπλώνεται ένας ιός.

Η κίνηση αυτή των παικτών είναι λογική, διότι το Plague Inc. έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό γίνεται και να παρέχει στους παίκτες αρκετά καλή πληροφόρηση γύρω από το αντικείμενο με το οποίο σχετίζεται.

Μάλιστα, η Ndemic Creations έχει λάβει επίσημη αναγνώριση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), καθώς και άλλους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο, για την δουλειά που έχει κάνει με το Plague Inc.

Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει ότι το Plague Inc. είναι απλά ένα παιχνίδι και όχι κάποιο επιστημονικό μοντέλο. Σημειώνει, ότι ο Coronavirus είναι μία πραγματική επιδημία που έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους. Ενώ συνιστά στους παίκτες να φροντίσουν να πληροφορούνται για αυτά τα θέματα από τοπικές και παγκόσμιες επίσημες πηγές.

Καλό θα ήταν να φροντίζουμε όλοι μας για τη σωστή υγιεινή και αν θέλουμε να ενημερωθούμε για τον Coronavirus μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα τοπικά κέντρα υγείας. Επιπλέον, μπορούμε να πληροφορούμαστε για τη δράση του ιού από το ειδικό εργαλείο που δημιούργησε το Κέντρο για την Επιστήμη και Μηχανική Συστημάτων (CSSE).

Keywords
Τυχαία Θέματα