Αμερικανικό Κονγκρέσο, «Περιορίστε την επιρροή των κινεζικών εταιρειών στις ΗΠΑ»

H κατάσταση με τις προσπάθειες των Αμερικανών να περιορίσουν τους Κινέζους κατασκευαστές υψηλής τεχνολογίας στο έδαφός τους μας θυμίζει λίγο τις προσπάθειες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 να περιορίσει τις εισαγωγές των ιαπωνικών αυτοκινήτων στην αμερικανική ήπειρο. Κάτι παρόμοιο φέρεται να κάνει με τα κινέζικα smartphones στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Βουλή

των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, βλέπει την άνοδο εταιρειών όπως τη Huawei και η ZTE ως απειλή για την αμερικανική οικονομία και επιθυμεί να βρει τρόπους να αποκλειστούν από την αγορά. Ο λόγος είναι ότι η αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί ότι το Κινεζικό Κράτος ασκεί μεγάλη επιρροή στις δύο εταιρείες και θα μπορούσε δυνητικά να τις χρησιμοποιήσει ως όχημα κατασκοπείας.

Η ZTE κατέχει την τέταρτη θέση και η Huawei την πέμπτη στην παγκόσμια κατάταξη των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, ενώ και οι δύο αντλούν ένα ποσοστό της τάξης του 3-4% από τα παγκόσμια κέρδη τους από τις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά. Η υπόθεση έχει ζουμί, μιας και οι ΗΠΑ βρίσκουν περίεργο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κινεζικών εταιρειών, με αποτέλεσμα αυτές να αντιδρούν σφόδρα σε όποιες υπόνοιες.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα