Αναβάθμιση Nokia Belle εφαρμογών, Όλες οι εξελίξεις

Με την στροφή της στα Windows Phones η Nokia δεν ξεχνάει τα μοντέλα της με λειτουργικό σύστημα Symbian, παρά την επίσημη ανακοίνωση της πως δε θα κυκλοφορίσει νέα συσκευή με αυτό το λειτουργικό. Η υποστήριξη σε software συνεχίζεται κανονικά και για τα πιο νέα

μοντέλα όπως το Pure View 808, 701, 700, 603, 500 (Nokia Belle fp2), αλλά και για τα Nokia N8, E7 και C7 (Νοkia Βelle Refresh).

Μέσω λοιπόν του NOKIA SUITE αλλά και της εφαρμογής software update των κινητών Nokia, θα συνεχιστεί η υποστήριξη των S series και Belle smartphone. Χαρακτηριστικά αναφέρω την πρόσφατη αναβάθμιση των Nokia maps απο την έκδοση V.2.47.103 στην έκδοση V.2.49.104 (ίδια με τα Nokia WP), καθώς και τις αναβαθμίσεις εφαρμογών όπως της colorizit, share to, gallery and camera, telephony update, (belle fp2), messages update, (Belle refresh), και τις επερχόμενες Skydrive upload και Nokia Transit στα S series. (υπάρχουν ήδη στις Belle fp2 και Belle refresh).

• Αναλυτικά με την αναβάθμιση share to, μπορείς κάθε φωτογραφία που έχεις στην έκθεση να την ανεβάσεις στο Facebook, Twitter, flickr, άμεσα, χρησιμοποιώντας και το ανάλογο εικονίδιο κάθε επιλογής στη βάση του μενού.
• Οι αλαγές στη gallery είναι οι εξής: 1) με παρατεταμένο πάτημα πάνω στη φωτό εμφανίζεται ένα μενού με: αποστολή, διαμοιρασμό, (Facebook, Twitter, flickr), διαγραφή, μαρκάρισμα, και ανάλογα σε βίντεο (Facebook, YouTube). 2) έχουν προστεθεί εικονίδια διαμιρασμού και επιλογής αποστολής στη βάση του μενού για άμεση επιλογή μιάς ή πολλών φωτό και βίντεο (βάσικη αλαγή).
• Στην κάμερα έχει βελτιωθεί η αυτόματη λήψη και σε κάθε «σκηνή» η κάμερα «θυμάται» τις ρυθμίσεις εμφανίζοντας τες ανάλογα στην οθόνη της ανάλογης σκηνής της επιλογής μας.
• Η «telephony update» περιλαμβάνει κυρίως βελτιώσεις στην απόκριση του κινητού, στις κλήσεις, στην χρήση δεδομένων και ασύρματων δικτύων.
• Η «messages update» όπως μαρτυρά και ο τίτλος διορθώνει bugs στα μηνύματα και αφορά κινητά νόκια με belle refresh.

Είναι τουλάχιστoν τίμιο απο τη Nokia η συνέχιση υποστήριξης των παλαιότερων συσκευών της και δίνει την ελπίδα πως μπορεί κάποια χρονική στιγμή να αναθεωρήσει την αποφασή της για το Symbian καθώς με κατάλληλη δουλειά θα μπορούσε να διαπρέψει.

Εξάλου δεν έχουν σταματήσει κάθε μέρα να μπαίνουν πολύ αξιόλογες εφαρμογές και παιχνίδια στο Nokia Store (θέματα, widgets, κλείδωμα οθόνης, music players, με χρήση τους στην οθόνη κλειδώματος) και φυσικά να μη ξεχάσουμε τον Οpera Μοbile Βrowser (v.12) που παρέχει full flash content suport καθώς και html5 (Νοκia 808), φορτώνοντας εξαιρετικά γρήγορα οποιαδήποτε σελίδα. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις τον Opera mini browser για μικρότερη κατανάλωση δεδομένων, με χρήση 3G.

Μπορεί να μήν έχουν τις fhd οθόνες ή τους πολυπύρηνους επεξεργαστές τα symbian κινητά αλλά θα κάνουν εύκολα οτι τους ζητήσεις και υπάρχουν εφαρμογές για κάθε χρήστη τους ειδικά τα Nokia 808 και Nokia 701 είναι εξαιρετικά με υποστήριξη κάθε φόρμας ήχου και εικόνας με άμεση απόκριση σε κάθε λειτουργία και εξαιρετική κάμερα, καθώς και τις φωτεινώτερες οθόνες με Clear Black Display.

Πιστεύουμε πως υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες του Symbian και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε σχετικά με αυτό και εάν θέλετε θα αναφέρουμε και εφαρμογές που ξεχωρίζουν απο το Nokia Store.

Δημήτρης Πέππας

Αναβάθμιση Nokia Belle εφαρμογών, Όλες οι εξελίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα