Δοκιμάζουμε το Toshiba Portege Z830-10H και το συγκρίνουμε με το ASUS Zenbook UX31

Τις τελευταίες 15 μέρες περίπου είχα στα χέρια μου το Toshiba Portege Z830-10H (δείτε και το unboxing) και μπορώ να πω ότι τις ευχαριστήθηκα όλες ανακαλύπτοντας μία πολύ καλοφτιαγμένη συσκευή. Το δυνατό stress test το έκανα επί 3 μέρες συνεχόμενες και οι επιδόσεις του σε όλους τους τομείς ήταν άκρος ικανοποιητικές.

Το εξωτερικό design και φινίρισμα του ultrabook δεν ήταν ότι και πιο στιβαρό

έχω συναντήσει και σίγουρα η οθόνη του ultrabook θέλει αρκετή προσοχή στην μεταχείριση της. Στην πάνω πλευρά του monitor υπάρχουν οι κεραίες για το wifi/wimax/3g και αν το manual δεν έγραφε ότι ήταν εκεί εγκατεστημένες δεν θα το καταλάβαινε ποτέ κανένας! Το monitor είναι πραγματικά σαν τσιγαρόχαρτο σε πάχος. Δυστυχώς όμως η γωνία θέασης είναι τόσο μικρή που είναι σχεδόν αδύνατο να μοιραστείς αυτό που βλέπεις ακόμα και με τον διπλανό σου χωρίς να γυρίσεις το monitor, επίσης χρειάζεται κατακόρυφη ρύθμιση για να πεταχτείς το contrast στην σωστή γωνία. Δεν κατάφερα να ξεπεράσω τον συνεχή μου φόβο ότι σε κάποιο άνοιγμα του ultrabook θα ξερίζωνα το monitor πράγμα που δεν έγινε βεβαίως ποτέ. Το zenbook κερδίζει σε αυτό το σημείο.

Τα περιφερικά led ενδείξεων που έχει είναι καλοφτιαγμένα και δεν έχουν απλά ένα ξερό on/off αλλά κάνουν ένα ελαφρύ fade που είναι αρκετά ευχάριστο. Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι μεγάλο plus και δεν είδα να επηρεάζει και ιδιαίτερα τις επιδόσεις της μπαταρίας (σημαντικό plus για εμάς που χρησιμοποιούμε πολύ το πληκτρολόγιο) , αν και μπορείς να το απενεργοποιήσεις αν δεν είναι που σε βολεύει ιδιαίτερα όπως εμένα. Το touchpad είναι αρκετά σταθερό αν και το ένιωσα στο δάκτυλο κάπως άγριο στην υφή παρόλα αυτά είναι πολύ ακριβείας. Θα ήθελα τα κουμπιά να είναι ενσωματωμένα πάνω στο touchpad καθώς έτσι κερδίζεις μεγαλύτερη επιφάνια αλλά επίσης και τα gestures που παρέχει το Zenbook. Στα specs είδα ότι υπάρχει έκδοση του Portege και με scanner δακτυλικού αποτυπώματος, feature που λατρεύω ιδιαίτερα.

Η κατανάλωση στο ultrabook με το ECO mode πέφτει στα 8W σε ηρεμία (10W όταν έπαιζε ταινία) ενώ και ρίχνει το brightness στο 3/10 , ενώ με το ECO κλειστό πάει στα 11W (14W με ταινία σε fullsceen). Η μπαταρία κρατάει πραγματικά για πολλές ώρες 5-6 αβίαστα με καλή χρήση (4:30 συνεχείς ώρες προβολής video). Επίσης είναι ρυθμισμένο εργοστασιακά να μπαίνει σε hibernation όταν μπει σε sleep mode για πάνω από 2 ώρες και με το function “Rapid Start Technology” της Intel επανέρχεται σε δευτερόλεπτα σε κανονική λειτουργία. Το sleep mode του και η επαναφορά του δεν είναι πολύ ομαλή όπως στο Zenbook (με το 2seconds wake) παρόλα αυτά κλείνεις το καπάκι και φεύγεις χωρίς να το σκέπτεσαι και ιδιαίτερα.

Η επεξεργαστική ισχύς του i5 που φόραγε ήταν υπέρ αρκετή και συνδυασμό με την αρκετή RAM (6Giga) αλλά και τον καλουμαρισμένο SSD ο κάτοχος του Z830-10H δεν θα περιμένει ποτέ και για τίποτα. Έπαιξε ταινίες 720p και 1080p απροβλημάτιστα , αντέγραψε μεγάλα αρχεία σε ικανοποιητικούς ρυθμούς (read 80MB/s write 50MB/s). Αν είχε και i7 το en

Keywords
Τυχαία Θέματα