Έρχεται το επόμενο Nokia με PureView κάμερα;

Techblog.gr

H HMD Global φαίνεται πώς έχει σκοπό να επαναφέρει τα Nokia με PureView κάμερα, καθώς πρόσφατα απέκτησε το PureView trademark, χαρακτηριστικό κάμερας υψηλών επιδόσεων σε παλαιότερα hi-end smartphones της εταιρείας, από την προκάτοχο του σήματος Microsoft.

Το πρώτο

μοντέλο που λάνσαρε η Nokia με το χαρακτηριστικό trademark ήταν το 808 PureView, ένα Symbian smartphone, τον Ιούνιο του 2012. Το εν λόγω μοντέλο ερχόταν με κάμερα ανάλυσης 41MP, Xenon flash και οπτικά του οίκου Carl Zeiss.

Το Nokia Lumia 1020 με PureView κάμερα στον εξοπλισμό του και Windows Phone OS με αισθητήρα ανάλυσης 41MP, Xenon flash και φυσικά οπτικά με την υπογραφή του οίκου Carl Zeiss, ακολούθησε την επόμενη χρονιά. Λανσαρίστηκαν κι άλλα μοντέλα με PureView κάμερα με την τελευταία πρόταση να αποτελεί το Nokia Lumia 950 XL, τον Οκτώβριο του 2015 υπό την ιδιοκτησία της Microsoft, με Windows Phone OS, μεγάλη για την εποχή 5.7 ιντσών OLED οθόνη και 20MP αισθητήρα με OIS στο πίσω μέρος.

Η HMD Global, κατασκευαστής των Android Nokia smartphones απέκτησε το PureView trademark από την προηγούμενο κάτοχο, Microsoft, στις 23 Αυγούστου. Η αμερικάνικη εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα του σήματος όταν εξαγόρασε το mobile τμήμα της Nokia το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα