Φίλε Ευρωπαίε, Μήπως έχεις αρχίσει να εγκαταλείπεις το κινητό σου;

Μπορεί να σου φαίνεται άτοπη η ερώτηση, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού έρχονται τα στοιχεία των παρόχων στην Ευρώπη, τα οποία δείχνουν ότι δεν είναι και τόσο αισιόδοξα τα πράγματα για την κινητή τηλεφωνία. Οι Ισπανοί, για παράδειγμα, χτύπησαν ρεκόρ διακοπής συνδέσεων μέσα στον Απρίλιο – 380.000 από αυτούς εγκατέλειψαν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Και οι Γάλλοι δείχνουν πτωτικές τάσεις στις κινητές επικοινωνίες, ειδικά όσον αφορά στις πωλήσεις συσκευών. Τι έγινε; Ήρθε ο Αρμαγεδδών, η Δευτέρα Παρουσία, το τέλος του Κόσμου

όπως το είχαν προβλέψει οι Μάγιας, ή μας επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης; Τίποτα από τα παραπάνω, απλώς η οικονομική κρίση έκανε το… θαύμα της! Η καλπάζουσα ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας (το ξανασκέφτομαι αυτό με τον Μητσοτάκη…), το κακό κλίμα και κατά ένα μέρος και η πτώση της Nokia, όλα μαζί παίζουν το ρόλο τους.

Τεχνολογικά, το Voice Over IP ανεβαίνει και έρχεται και στα κινητά, ενώ η αγορά της Ευρώπης βλέπει το ενδιαφέρον να στρέφεται και πάλι προς την καρτοκινητή έναντι των συμβολαίων. Πού λεφτά τώρα για πάγια! Από την άλλη μεριά, και για να μην κλείσουμε με απαισιοδοξία, υπάρχει και θετικό αντίκτυπο της κρίσης. Τα Smartphones θα ανέβουν και άλλο γιατί προσφέρουν με τη σύνδεσή τους στο Internet και το Wi-Fi τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών μορφών επικοινωνίας (email, chat, videochat, VoIP) που δεν κοστίζουν.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα