iPad mini Retina, Δυσκολίες στην παραγωγή της οθόνης του

Φαίνετα πως η βασική αιτία για την καθυστέρηση στην διάθεση του iPad mini Retina αφορά σε κάποιο πρόβλημα στην παραγωγή της οθόνης του. Η οθόνη του iPad mini Retina έχει διαγώνιο 7,9 ίντσες και ανάλυση 2048 x 1536 pixels και κατασκευάζεται από τις Sharp και LG Display.

Μία νέα αναφορά (δείτε επίσης εδώ και εδώ) που

προέρχεται από την Κορέα, εξηγεί ότι η Sharp αντιμετωπίζει προβλήματα burn-in σε αρκετά panel που κατασκευάζει για το tablet. Αν και το burn-in δεν είναι αντιληπτό με γυμνό μάτι, εντούτοις η οθόνη δεν πληρεί τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Apple και αφορούν για παράδειγμα στην ομοιομορφία της φωτεινότητας κ.ά.

Αρχικά, ήταν τρεις οι εταιρείες που θα κατασκεύαζαν τα panels για το iPad mini Retina, οι Sharp, LG Display και Samsung, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με την Samsung δεν έφεραν κάποια συμφωνία και έτσι το έργο ανέλαβαν οι Sharp και LG Display.

Το πρόβλημα με την παραγωγή έχει σχέση με την τεχνολογία IGZO της Sharp. Ο άλλος προμηθευτής οθόνων για το προϊόν, η LG Display δεν αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα επειδή χρησιμοποίησε amorphous silicon (a-Si) και όχι IGZO. Φημολογείται, ότι η Apple μπορεί να στραφεί στην Samsung και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να παράγει τα panels που υπολείπονται ώστε το tablet να φτάσει στην ώρα του στην αγορά σε επαρκείς ποσότητες.

Η Apple θέλει έτοιμα 15 εκατομμύρια panels για το launch του iPad mini Retina. Αν η Sharp δεν καταφέρει σύντομα να λύσει το πρόβλημα, τότε η Apple θα πρέπει να στραφεί στην λύση LPTS που θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος, ενώ παράλληλα θα μείωνε την παραγωγή. Σε διαφορετική περίπτωση, οι επαναδιαπραγματεύσεις με την Samsung είναι μονόδρομος.

Keywords
Τυχαία Θέματα