Όταν η Intel έχει ξεπεράσει και το αύριο

Μετά την πρωτοπορία της AMD με τους «ξεκλείδωτους» επεξεργαστές και την κυκλοφορία των πρώτων 8πύρηνων επεξεργαστών ακολουθεί η Intel με την σχεδίαση των πρώτων επεξεργαστών με 48 πυρήνες. Φημολογείται πως έχουν υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο, ακόμα, κάποια τέτοια τσιπάκια τα οποία είναι σε εφαρμογή μόνο στις εγκαταστάσεις της Intel.

Όμως το «όνειρο» της εταιρίας δεν μένει εκεί. Σχεδιάζει να διαθέσει

τους αναφερόμενους επεξεργαστές για Smartphone και Tablets, κάτι το οποίο ακούγετε πολύ εξωπραγματικό. Παρ’ όλα αυτά, δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρίας λένε πως θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δέκα χρόνια μέχρι να διατεθούν στο εμπόριο και χωρίς καμία εγγύηση για την απόλυτη αποδοτικότητα τους.

«Αν θα έχουμε αυτή την τεχνολογία σε πέντε με δέκα χρόνια, θα μπορούσαμε επιτέλους να κάνουμε πράγματα που σήμερα απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ» είπε ο Patrick Moorhead, αναλυτής της Moor Insights and Strategy. «Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει την αντίληψη μας για το τι είναι ένας υπολογιστής. Το τηλέφωνο θα ήταν αρκετά έξυπνο για να μην είναι απλά ένας υπολογιστής, αλλά να είναι ο υπολογιστής μου».

Μετά από τέτοιες δηλώσεις και γεγονότα τι να περιμένουμε από τις επόμενες γενιές της τεχνολογίας;

Στράτος Κορδώνης

Keywords
Τυχαία Θέματα