Τι να κάνεις το παλιό σου κινητό όταν αγοράσεις το νέο σου smartphone

Κατάφερες επιτέλους να πιάσεις στα χέρια σου το νέο hyper smartphone με τον… δεκαπύρηνο επεξεργαστή και την τεράστια οθόνη που φαίνεται από το διάστημα, αλλά τι θα κάνεις με το παλιό σου μονοπύρηνο smartphone με τη μικρή, χιλοχαραγμένη οθόνη και τα φθαρμένα πλαστικά; Το Techblog σου δίνει τρόπους με τους οποίους μπορείς να το εκμεταλλευτείς ακόμα.

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να το πουλήσεις ως μεταχερισμένο σε χαμηλή τιμή. Οικονομική κρίση έχουμε, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να πάρεις πίσω ένα μέρος των

χρημάτων που έχεις δώσει για το καινούριο, ενώ θα προσφέρεις και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία να χαρεί με χαμηλή τιμή λίγη τεχνολογία, μην είσαι πλεονέκτης.

Το δεύτερο είναι να το δώσεις στους γονείς σου, σε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο ή κάποιον που ξέρεις ότι δεν θα μπορέσει ποτέ του να… προφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επομένως γιατί να μην του δώσεις το παλιό να δει και αυτός μια άσπρη μέρα;

Η τρίτη πρόταση είναι να το χρησιμοποιήσεις ως συσκευή backup για φωτογραφίες, τηλεφωνικούς αριθμούς, φωτογραφίες, κ.λπ. αφού ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με το καινούριο. Εδώ που τα λέμε, μπορεί να λειτουργήσει και ως… hardware backup, αφού κλοπές, απώλειες και άλλα οδυνηρά μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή με το νέο.

Από την άλλη μπορείς να το μετατρέψεις σε MP3 player, συσκευή gaming, reader, βιντεοκάμερα, φωτογραφική μηχανή, ενώ αν σου αρέσουν τα sports και αθλείσαι τακτικά, καλύτερα να παίρνεις μαζί σου το παλιό και όχι το καινούριο στο κολυμβητήριο και το γυμναστήριο, εκτός και αν έχεις μία από εκείνες τις κλειδαριές που ούτε ο Χουλκ δεν μπορεί να σπάσει.

Μία εναλλακτική είναι να το χρησιμοποιήσεις ως εξωτερικό σκληρό δίσκο, μιας και αν δεν είναι και τόσο παλιό, μπορεί να λειτουργήσει ως μνήμη μαζικής αποθήκευσης με το που το συνδέεις μέσω USB με τον υπολογιστή σου. Είτε με την προσθήκη μίας κάρτας MicroSD, είτε επειδή έχει πάνω από 1GB εσωτερικής μνήμης, θα δεις ότι αποδεικνύεται πως είναι πολύ χρήσιμο να βρίσκεται πάντοτε στην τσάντα σου.

Για το τέλος έχουμε μια πιο… techy λύση, η οποία είναι να το μετατρέψεις σε Wi-Fi phone, εάν ήταν εξοπλισμένο με ασύρματο πομποδέκτη. Θα μπορείς έτσι να το έχεις στο χέρι σου για να κάνεις όλες τις κλήσεις VoIP μέσω του ασύρματου δικτύου σου και να καλείς τους φίλους σου στο Skype. Αν έχει και εμπρόσθια κάμερα, ακόμα και καλύτερα.

Εάν τώρα αποφασίσεις να το δώσεις/ στείλεις από εκεί που ήρθε/ ανακυκλώσεις/ χαρίσεις, μην ξεχάσεις να σβήσεις ό,τι υπάρχει στη μνήμη του. Δεν θέλουμε να γίνεις ρεζίλι επειδή τραβούσες φωτογραφίες σε εκείνη την ξέφρενη βραδιά για την οποία δεν θυμάσαι τίποτα…

Εσείς τι κάνετε με το παλιό σας smartphone;

Πηγή: 1,2

Keywords
Τυχαία Θέματα