Το μέλλον του μήλου, Τι μας επιφυλάσσει η εξέλιξη του iOS 6

Έγινε ο τυπικός χαμός με την παρουσίαση του νέου iPhone 5, καλωσορίσαμε και το update σε iOS 6 και πριν καλά – καλά πιάσουμε στα χέρια μας το νέο (εσείς τυχερούληδες που προλάβατε να πάτε στο 15o Techblog Workshop), αρχίσαμε να συζητάμε για το πώς θα είναι το επόμενο iPhone και τι καλό

θα μας φέρει η εξέλιξη του mobile λειτουργικού συστήματος της Apple. Έχετε αναρωτηθεί, λοιπόν, τι θα περιλαμβάνει το iOS 7, 8, 9 και πάει λέγοντας;

Μπορεί να φορτίζουν με το κούνημα τα επόμενα iPhone, αλλά η καινοτομία εκτιμάται ότι θα συνεχίζεται και σε άλλα κομμάτια του λειτουργικού. Ας δούμε συνοπτικά μερικές εικασίες. Το σιγουράκι είναι ότι οι Apple Maps, θα σταματήσουν να είναι… Μάπες και θα γίνουν σοβαροί χάρτες, με ασφαλείς οδηγίες πλοήγησης. Από την άλλη και η Siri, Θα μετατραπεί σε πιο ολοκληρωμένο ψηφιακό βοηθό στην οποία όντως θα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερες ερωτήσεις. Δυστυχώς, δεν θα αντιδρά με φυσικό τρόπο στο βρίσιμο, παρά μόνο με λεκτικό (lol!)

To Passbook αναμένεται να μπει στο κομμάτι των ανέπαφων πληρωμών με NFC, ενώ βελτιώσεις θα πρέπει να αναμένουμε και στον τρόπο εισαγωγής κειμένου, με λογισμικό που θα διορθώνει τα λάθη πληκτρολόγησης και θα αποσυνδέσει επιτέλους την ανορθογραφία από τη βιασύνη. Αυτό που μάλλον ποτέ δεν θα δούμε σε ένα iPhone είναι τα Widgets, ενώ ολοένα και περισσότερο θα προωθείται η σύγκλιση του mobile λειτουργικού με εκείνου των desktops, έτσι ώστε σταδιακά να βλέπουμε το iOS να μετατρέπεται σε ένα υβρίδιο μεταξύ του εαυτού του και το Mac OS X.

Έμφαση θα δοθεί στον ασύρματο συγχρονισμό μέσω iCloud, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και iCloud Gaming πλατφόρμες να αναδύονται. Το iPhone και το iPod Touch έχουν δείξει άλλωστε την gaming αξία τους.

Σειρά σας! Πείτε με ένα σχόλιο τα στοιχεία που περιμένετε να δείτε από το iOS στο μέλλον και Keep on dreaming!

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα