«Τυφλή υποταγή» από χρήστες iPhone

Όσοι παρακολουθείτε άρθρα που αφορούν την Apple μπορεί και να μην πέσετε από τα σύννεφα διαβάζοντας το άρθρο, όμως η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότεροι χρήστες iPhone δηλώνουν «τυφλή υποταγή» στην Apple. Κάτι παρόμοιο δεν αποκλείεται να συμβαίνει και με το Android, όμως οι χρήστες iPhone αποτελούν αναμφισβήτητα

την ομάδα που το εκφράζει πιο ένθερμα.

Μια νέα έρευνα λοιπόν έρχεται να μας ενημερώσει ότι οι περισσότεροι χρήστες iPhone όχι μόνο δηλώνουν «τυφλή υποταγή» στην Apple αλλά δεν φοβούνται και να το παραδεχτούν, ενώ όταν πρόκειται να αναβαθμίσουν την συσκευή τους, δεν ενδιαφέρονται καν για το τι άλλο υπάρχει στην αγορά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το SIMOnlyContracts σε δείγμα 2.000 χρηστών. Περίπου το 60% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι έχουν «τυφλή υποταγή» στην Apple, εννοώντας ότι δεν σκέφτονται ούτε στο ελάχιστο το ενδεχόμενο να αγοράσουν μία νέα συσκευή αν αυτή δεν έχει πάνω της το μηλαράκι της Apple. Επιπλέον, το 78% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε ούτε καν να φανταστεί στην κατοχή του ένα διαφορετικό τηλέφωνο. Αν κοιτάξουμε όμως βαθύτερα μέσα στην έρευνα και στα νούμερα, τότε καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η «τυφλή υποταγή».

Ενώ το 78% δεν θα μπορούσε να αγοράσει άλλη συσκευή εκτός από iPhone, μόνο το 52% από αυτούς αισθάνονται πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την χρήση του. Ακόμα, μόνο το 10% από τους συμμετέχοντες έχουν iPhone 5s ή 5c, 52% iPhone 5, 29% 4/4s και 9% χρησιμοποιούν ακόμα ένα 3G/3GS.

Παραδόξως, αν και το 60% παραδέχθηκε την «τυφλή υποταγή», μόνο το 54% αγόρασε iPhone αναβαθμίζοντας κάποιο προηγούμενο μοντέλο της σειρά. Το 28% υποστήριξε ότι το iPhone ήταν η καλύτερή συσκευή για αυτούς την περίοδο που το αγόρασαν ενώ το 37% είπε ότι ήταν εξοικειωμένοι με το περιβάλλον του. Τέλος, ένα 25% το αγόρασε επηρεασμένο από κάποιον άλλο χρήστη, μέλος της οικογένειας ή φίλο.

Ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε για το αποτέλεσμα της έρευνας, αν αυτή γινόταν σε μεγαλύτερη κλίμακά και περιελάμβανε όλους τους κατασκευαστές κινητών συσκευών Σκεπτόμενοι την δημοτικότητα των Samsung συσκευών, πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις θα ήταν περίπου οι ίδιες, ακόμα κ αν οι χρήστες δεν παραδέχονταν την «τυφλή πίστη» τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα