38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... ΞΑΝΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στις 18/09/1973 το ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ουκρανική Zorya Lugansk, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Ο σημαία των γαλαζοκιτρίνων για σειρά ετών, ο Νίκος Παντζιαράς, που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της αναμέτρησης μιλά στο ΚΕΡΚΙΔΑ.ΝΕΤ για τον αγώνα, για τις κλιματολογικές συνθήκες, για τη ταλαιπωρία στην πτήση αλλά και για τον αγώνα της Τετάρτης (28/09) του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Σαχτάρ, δίνοντας του πολλές πιθανότητες
για θετικό αποτέλεσμα.

Τι θυμάσαι από την αναμέτρηση με την Zorya Lugansk; «Μέσα στο γήπεδο υπήρχε τρομακτική πίεση. Η Zorya Lugansk ήταν μια από τις κορυφαίες ομάδες μιας υπερδύναμης όπως ήταν η Σοβιετική Ένωση. Υπεστήκαμε τεράστια ταλαιπωρία, με ταξίδι 12 ωρών μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Είχαμε αρκετά καλή παρουσία, όμως δυσκολευτήκαμε νε προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα και δεχτήκαμε δύο γκολ νωρίς και χάσαμε 2-0».

Οι ημερομηνίες είναι κοντινές με την μεθαυριανή αναμέτρηση. Τι καιρικές συνθήκες αντιμετωπίσατε; «Έκανε υπερβολικό κρύο και παρά το ότι ήμασταν προετοιμασμένοι, δυσκολευτήκαμε να το συνηθίσουμε. Ήμασταν κάτι πιο κάτω από ερασιτέχνες όμως προσπαθήσαμε και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουμε επάξια το ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο. Δεχθήκαμε δύο γκολ μαζεμένα νωρίς αλλά στη συνέχεια είχαμε πάρα πολύ καλή απόδοση»

Ποια η διαφορά του τότε Ουκρανικού ποδοσφαίρου με το σημερινό; «Γενικότερα οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης επενδύουν πολλά λεφτά και θέλουν κάθε χρονιά να ανεβαίνουν επίπεδο. Όπως είναι η Σαχτάρ, είναι και η Ζενίτ με την διαφορά ότι ο κορμός της Σαχτάρ αποτελείται από Βραζιλιάνους και έχει άλλο αγωνιστικό στυλ. Με τα χρήματα που δαπανούνται και τους μη περιορισμούς στους ξένους, έχουν ανέβει επίπεδο».

Κόντρα στην Ζενίτ το ΑΠΟΕΛ έκανε το παιχνίδι του, με κατοχή μπάλας. Είναι εφικτό να γίνει αυτό και μέσα την Ουκρανία; «Το ΑΠΟΕΛ έχει δείξει μετά την πρώτη του παρουσία στους Ομίλους, ότι είναι πιο έτοιμο για να κάνει το παιχνίδι του. Με καλή κυκλοφορία μπάλας, πειθαρχία μέσα στο γήπεδο και πάθος. Με τους παίκτες που διαθέτει το ΑΠΟΕΛ, το παιχνίδι του είναι με κυκλοφορία μπάλας, είτε εντός είτε εκτός έδρας».

Ποιο είναι το κλειδί για βαθμολογικό κέρδος; «Σίγουρα χρειάζεται και τύχη, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Πλέον δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει το ΑΠΟΕΛ, ειδικά μετά την μεγάλη νίκη κόντρα στην Ζενίτ. Όποιος το υποτιμήσει, θα το πληρώσει. Το κλειδί είναι να παίξει το παιχνίδι που ξέρει, χωρίς να επηρεαστεί από την δυναμική του αντιπάλου και τις κλιματολογικές συνθήκες. Αν το ΑΠΟΕΛ παραταχθεί όπως ξέρει, έχει πολλές πιθανότητες για βαθμολογικό κέρδος. Αλλά και το χειρότερο αποτέλεσμα να έρθει, τίποτα δεν τελειώνει, αφού ειδικά μετά την πρώτη νίκη, έχει το περιθώριο για μια εκτός έδρας απώλεια». Πηγή: www.kerkida.net
Keywords
Τυχαία Θέματα