Αυτή ήταν Εθνική!

18:17 2/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Δείγματα του καλού της εαυτού έδειξε για πρώτη φορά στη Ρωσία η Εθνική πόλο γυναικών, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στο τουρνουά του Κίρισι με 11-9 κόντρα στις ΗΠΑ. Έπειτα από δύο μέτριους αγώνες κόντρα σε Καζακστάν και Αυστραλία, η ελληνική ομάδα παρουσίασε το δυναμικό της πρόσωπο κόντρα σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση, κυρίως στην άμυνα, που ήταν και το μεγάλο της πρόβλημα στα προηγούμενα ματς.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, φέρνοντας στα μέτρα τους το ματς και γνωρίζοντας ότι απέναντί τους βρίσκεται η παγκόσμια πρωταθλήτρια και ασημένια Ολυμπιονίκης του Πεκίνου ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Με πρωταγωνίστρια τη Ρουμπέση που πέτυχε 4 τέρματα η Εθνική ξέφυγε ακόμη και με διαφορά πέντε τερμάτων (11-6) στις αρχές της τελευταίας περιόδου, για να φτάσει τελικά στο 11-9, μια νίκη πολύ σημαντική, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, η Ουγγαρία επικράτησε με 16-10 του Καζακστάν. Την Παρασκευή (3/6, 4μ.μ.) η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ρωσία.
 
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 5-1, 4-4, 1-3
Ελλάδα: Ρουμπέση 4, Γερόλυμου 2, Αντωνάκου 2, Τσουκαλά 1, Ασημάκη 1, Μανωλιουδάκη 1.
ΗΠΑ: Ουένγκερ 2, Ουίντες 2, Πέτρι 1, Σέλντεμαν 1, Τζ. Στέφενς 1, Ντράις 1, Κρεγκ 1.
Keywords
Τυχαία Θέματα