Αλλαγές στα Κύπελλα Ευρώπης

Σε αρκετές αλλαγές στα Κύπελλα Ευρώπης αποφάσισε να προχωρήσει από την αγωνιστική περίοδο 2012-13 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τη συγχώνευση του Κυπέλλου Κυπελλούχων και του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.Η νέα διοργάνωση, με την προσωρινή ονομασία Ευρωπαϊκό Κύπελλο θα περιλαμβάνει στάνταρ συμμετοχής, που, όπως είναι λογικό, θα είναι πιο επιεική σε σχέση με αυτά που ισχύουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ακριβή
μορφή της νέας διοργάνωσης θα αποφασιστεί τον προσεχή Ιούνιο, όπως επίσης και το πόσες και ποιες ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ως δεδομένη, πάντως, φέρεται η διεξαγωγή τελικής φάσης -με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων- αντί διπλού τελικού. Η αλλαγή αφορά μόνο τους άνδρες, ενώ το Τσάλεντζ Καπ θα συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά.

Αλλάζει και το Τσάμπιονς Λιγκ

Αλλαγές όμως θα υπάρξουν και στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών σε άνδρες και γυναίκες. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά και ο κάθε όμιλος θα περιλαμβάνει πλέον ημιτελικούς και τελικό και όχι με βαθμολογία, όπως ήταν μέχρι πρότινος. Ειδικά για τις γυναίκες οι ομάδες που θα αποκλείονται θα συνεχίζουν στο Κύπελλο Κυπελλούχων, αντί για το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ακόμη, η εκτελεστική επιτροπή της EHF αποφάσισε να αναθέσει από κοινού σε Ουγγαρία και Κροατία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών του 2014, ενώ έπειτα από κλήρωση, καθορίστηκε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα έχει το πρώτο δικαίωμα διοργάνωσης του προ-προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών του 2012.

Στους αγώνες, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 3-5 Ιουνίου 2011, θα μετάσχει και η εθνική Ελλάδας, η οποία έχει το τελευταίο δικαίωμα διοργάνωσης, θα αναλάβει δηλαδή το τουρνουά μόνο αν αρνηθούν, εκτός της Βρετανίας, το Ισραήλ και η Φινλανδία.
Keywords
Τυχαία Θέματα