(Χ)ΡΥΣΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΣ)

Ισόπαλη 1-1 τελείωσε η αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (16/10) στο "Τάσος Μάρκου" ανάμεσα στην Αναγέννηση Δερύνειας και την Ομόνοια Λευκωσίας. Η ομάδα του Αδάμου Αδάμου... άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Σπούνγκιν στο 20΄ και η ομάδα του Νεόφυτου Λάρκου ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Το "τριφύλλι" ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Εφραίμ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 51΄.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την Ομόνοια

να προσπαθεί να επιβληθεί της αντιπάλου της και να σημειώσει ένα "γρήγορο" γκολ και τη γηπεδούχο να αμύνεται με διπλή ζώνη έτσι ώστε να... προστατέψει πρωτίστως τα μετόπισθεν και να προσπαθεί να... χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση. Ωστόσο, η ομάδα του Νεόφυτου Λάρκου δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στις ευκαιρίες που δημιούργησε (τα σουτ του Ντα Σίλβα στο 4΄ και του Εφραίμ στο 16΄... έφυγαν άουτ, ενώ η προσπάθεια του Φρέντι από καλή θέση στο 17΄ είχε την ίδια κατάληξη), με αποτέλεσμα να το... πληρώσει στο 20΄ κι αφού πρώτα ο Γέβριτς απέκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Άλβις, ένα λεπτό νωρίτερα.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τόφας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σπούνγκιν στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει την μπάλα προ του Πινδώνη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ομόνοια προσπάθησε να... απαντήσει άμεσα, ωστόσο στο 22΄ ο Μάστρου απέκρουσε το πλασέ του Φρέντι από κοντά, όπως  και το σουτ του Εφραίμ στο 26΄, κάτι όμως που δεν μπόρεσε να πράξει και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Άλεξ Ντα Σίλβα με απευθείας εκτέλεση φάουλ... νίκησε τον Κύπριο κήπερ και διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι για να... συνεχίσουν απ' εκεί που έμειναν, ωστόσο έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Εφραίμ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 51΄, με το διεθνή άσο να... κιτρινίζεται για θέατρο, κάτι που δεν δικαιώνει το διαιτητή Χρήστο Ηλία, αφού σύμφωνα και με τον τηλεοπτικό φακό ο μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού" είχε ανατραπεί από αντίπαλό του.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι "πράσινοι" της Λευκωσίας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να φύγουν με τη νίκη από το Παραλίμνι, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού αφενός δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που βρήκαν κι αφετέρου η Αναγέννηση παρότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω... έκλεισε τους χώρους, θέλοντας πρωτίστως να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και αν τα καταφέρει να σημειώσει κι ένα δεύτερο γκολ για να πάρει και τη νίκη.

Ως εκ τούτου, κι αφού ο Φρέντι δεν βρήκε στόχο στο 58΄ όταν το σουτ που επιχείρησε... κατέληξε άουτ, όπως και στο 63΄ όταν η κεφαλιά του είχε την ίδια κατάληξη, ενώ και ο Μάστρου... σταμάτησε την εκτέλεση φάουλ του Άλεξ στο 67΄, στην καλύτερη ευκαιρία των "τριφυλλοφόρων" στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι έμελλε να τελειώσει ισόπαλο 1-1. Ένα σκορ που αφήνει ικανοποιημένη τη γηπεδούχο, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους, που... έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια π

Keywords
Τυχαία Θέματα