«Δάσκαλος ο Ζοτς»

10:41 8/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η παρθενική σεζόν των Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα με την φανέλα του Παναθηναϊκού συνοδεύτηκε από την κατάκτηση δύο τίτλων, με τους δύο παίκτες των «πράσινων» να εκφράζουν την σχετική ικανοποίησή τους και να... υποκλίνονται στον Ζοτς. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι Κώστας Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκας στην εφημερίδα «Sportday»:

- Για τις στιγμές που τους έμειναν:

Κ.Κ.: «Έχω ευχάριστες και δυσάρεστες εικόνες, τις
οποίες φυσικά δεν πρόκειται να ξεχάσω διότι ήταν η πρώτη μου χρονιά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και είναι κάτι που δεν ξεχνιέται, όσα χρόνια και αν περάσουν. Στις κορυφαίες θέσεις θα έβαζα την κούπα του πρωταθλήματος, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, το μετάλλιο που πήραα και γενικά τις στιγμές των πανηγυρισμών. Τις θυμάμαι σαν να είναι τώρα. Όσον αφορά τις κακές στιγμές, ήταν κάποιες ήττες που κάναμε και ήταν εκτός προγράμματος αλλά και όσα έκαναν μερικοί οπαδοί μας στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό».

Ι.Β.: «Όλες οι εικόνες που έχω είναι ευχάριστες και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Οι στιγμές από τους πανηγυρισμούς αλλά και από τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Ήταν άκρως επιτυχημένη χρονιά. Μας έλειψε το Κύπελλο, αλλά ήταν το πιο… μικρό από τους τρείς τίτλους».

- Για την βελτίωσή τους:

Κ.Κ.: «Δεν υπάρχει ταβάνι φυσικά, αλλά αισθάνομαι πιο βελτιωμένος μέρα με τη μέρα».

Ι.Β.: «Ήταν χρονιά προσαρμογής, αλλά το γεγονός ότι συνδυάστηκε με επιτυχίες με έκανε πιο βελτιωμένο και καλύτερο για ην επόμενη χρονιά».

- Υπάρχει κάτι που δεν ζήσατε σε αυτή τη σεζόν; Κάποιο συναίσθημα του ανολοκλήρωτου; Ή νιώθετε πλήρεις;

Κ.Κ.: «Ερχόμενος στην ομάδα, βασικός μου στόχος ήταν να κατακτήσω τίτλους. Γι’ αυτόν τον λόγο αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό. Κάθε χρόνο έχεις τρεις κούπες που δίνεις τη μάχη σου για να γίνουν δικές σου. Στην πρώτη μου σεζόν με την ομάδα κατέκτησα την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας, οπότε στο μυαλό μου ήταν το ιδανικό. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Γενικά γεμάτος και με αρκετή όρεξη για τη συνέχεια».

Ι.Β.: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό είχα στόχο να πανηγυρίσω τίτλους και αυτό έγινε ύστερα από μια δύσκολη χρονιά. Τίποτα δεν ήρθε εύκολα. Νιώθω υπέροχα, φανταστικά και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

- Ο τέταρτος τελικός έκρινε και τον τίτλο, μολονότι στο 1’ 10’’ ο Παναθηναϊκός έχασε λόγω τραυματισμού τον Διαμαντίδη…

Κ.Κ.: «Το πάθημα έγινε μάθημα κυριολεκτικά. Στον αγώνα που δώσαμε στην έδρα μας για την κανονική διάρκεια και χάσαμε μια εβδομάδα σκεφτόμασταν αν ο Δημήτρης θα κατάφερνε να αγωνιστεί γιατί ήταν άρρωστος και δυστυχώς χάσαμε κάπως τη συγκέντρωσή μας. Σαφέστατα είναι ο ηγέτης μας, ο άνθρωπός που μας οδήγησε στις επιτυχίες, αλλά έπρεπε και εμείς να κάνουμε κάτι για εκείνον. Όταν τραυματίστηκε και καταλάβαμε ότι δεν μπορεί άλλο να μας βοηθήσει, χρειάστηκαν 2-3 λεπτά για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στον ρυ
Keywords
Τυχαία Θέματα