Έκκληση Κατσαρή για τον ΑΣ ΠΑΟΚ

02:20 7/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής μίλησε στην σημερινή ΓΣ του ΠΑΟΚ και έκανε λόγο για έλλειμμα ύψους 600.000 ευρώ που θα προκαλέσει πρόβλημα στην επόμενη σεζόν. Η σημερινή ΓΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ κινήθηκε γύρω από τα οικονομικά του ερασιτέχνη, τα έργα στη Νέα Μεσημβρία, αλλά και την σχέση με την ΠΑΕ.
Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής μίλησε για έλλειμμα ύψους 600.000
ευρώ, που προκλήθηκε από την αφερεγγυότητα της πολιτείας που περιέκοψε την κρατική επιχορήγηση, ενώ τόνισε ότι την επόμενη σεζόν θα υπάρξει πρόβλημα λόγω έλλειψης κεφαλαίων. Σαν λύση πρότεινε την στροφή σε αθλητές που θα προέρχονται από τα φυτώρια.
Αναλυτικά τα όσα είπε για τα οικονομικά του ΑΣ ΠΑΟΚ:
«Δεν υπάρχουν ανοίγματα στον Ερασιτέχνη. Ποτέ δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια. Άπλωνε τα πόδια μέχρι που φθάνει το πάπλωμα. Όμως από το 2009 άρχισε η περικοπή των χρημάτων που μας έδινε η Πολιτεία. Από 120.000 το χρόνο που παίρναμε, το 2009 πήγαμε στα 80 χιλ., το 2010 στο μηδέν, ενώ δεν μας έδωσαν και 100.000 για το ΤΑΠ. Συν τα χρήματα του 2011, φθάνουμε σε ένα ποσό 360.000 ευρώ. Συν τα χρήματα από την συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ του χάντμπολ.
Προσθέστε το φόρο που πρέπει να πληρώσουμε με βάση το νέο νόμο. Στα 700.000 που δίνουμε στα τμήματά μας, θα μπει φόρος που θα είναι περίπου 150 χιλ. Συν 100.000 φόρος για τα ενοίκια, συν όλα όσα προανέφερα, φθάνουμε σήμερα να πούμε ότι ο Ερασιτέχνης είναι 600.000 ευρώ μείον. Φέτος θα καλύψουμε τα ποσά, τι θα γίνει όμως το 2011-2012; Τα έσοδα μας θα μειωθούν από 2 εκ. ευρώ σε 1,4 εκ. και υπάρχουν πάγια έξοδα που δεν μπορούμε να μειώσουμε. Γι' αυτό σήμερα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία των τμημάτων. Δεν φταίνε οι αθλητές, σίγουρα. Αυτοί είναι τρελοί, είναι ήρωες. Δεν υπάρχουν έσοδα στα ερασιτεχνικά σωματεία και σκεφτείτε ότι ο ΠΑΟΚ έχει και ένα γήπεδο. Χρειαζόμαστε πλέον αθλητές να παίζουν για τη φανέλα».
Στην συνέχεια παρουσίασε σχέδιο δυο προτάσεων για αρμονικότερη συνεργασία ΠΑΕ – Ερασιτέχνη και για την συνέχισε των έργων στη Νέα Μεσημβρία. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ θα προτείνει να οριστεί εκπρόσωπος του ΑΣ στο ΔΣ της ΠΑΕ και να υπάρχει διαγωνισμός για την ανάληψη των έργων στη Νέα Μεσημβρία και όχι απευθείας ανάθεση, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να το επιβάλει στην ΠΑΕ.
Μιλώντας για τις μέχρι τώρα απευθείας αναθέσεις είπε: «Σαφώς και έτσι πρέπει να είναι και δεν λέω ότι έγινε κάτι μεμπτό ως τώρα. Νομίζω ότι μέχρι τώρα ό,τι έγινε, έγινε από ανθρώπους που ήταν κοντά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν κάποιες πρώτες εργασίες. Ό,τι γίνει από δω και πέρα, το κυρίως έργο στο οποίο θα δοθούν πολλά χρήματα, όπως προτείνουν 52 μέλη, θα ζητήσουμε από την ΠΑΕ και νομίζω ότι το ίδιο θα θέλει και εκείνη να ανατεθεί σε εταιρία με διαγωνισμό. Δεν μπορούμε, όμως, να το επιβάλουμε».
Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στα ημιτελή έργα στο γήπεδο της Τούμπας με τον Θανάση Κατσαρή να τονίζει ότι η εταιρία θα πληρωθεί τα υπόλοιπα χρήματα μόνο αν ολοκληρώσει το έργο.
Όταν
Keywords
Τυχαία Θέματα