Επιστολή Μπλάτερ στις ομοσπονδίες

Επιστολή με την οποία παροτρύνει τις 208 ομοσπονδίες-μέλη της FIFA να τον εκλέξουν για τέταρτη φορά στην προεδρία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας απέστειλε ο Σεπ Μπλάτερ.Σε αυτήν ο Ελβετός παράγοντας τονίζει ότι η FIFA χρειάζεται το δικό του στιλ της «συνεχούς εξέλιξης» και όχι την «επανάσταση» που προτείνει ο αντίπαλός του, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ. Οι δύο άνδρες θα διεκδικήσουν την προεδρία στις εκλογές
που θα γίνουν την 1η Ιουνίου στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο του 61ου Κογκρέσου της FIFA, με τον Μπλάτερ, ο οποίος ανέλαβε το 1998 τα «ηνία», να διεκδικεί άλλη μια (σ.σ. την τελευταία) τετραετή θητεία.

«Εχω το κίνητρο, την εμπειρία, τις ιδέες και την ενέργεια που απαιτούνται για να ολοκληρώσω την αποστολή μου» ανέφερε μέσω επιστολής ο Μπλάτερ και συνέχισε: «Δεν χρειαζόμαστε επανάσταση εντός της FIFA, αλλά την συνεχή εξέλιξη και βελτίωση του αθλήματός μας και του οργανισμού μας. Σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις καιρούς, η FIFA χρειάζεται πρώτα σταθερότητα, συνέχεια και αξιοπιστία».

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει «σταθερότητα, συνέχεια και αξιοπιστία» σε έναν «κόσμο οικονομικής αβεβαιότητας και πολιτικής αναταραχής» και πρόσθεσε πως θα διανείμει τα επόμενα χρόνια ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. «Θα διασφαλίσω την πειθαρχία, τον σεβασμό και το «ευ αγωνίζεσθαι» εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου» κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα