«Έσπασε» ο Σιόμπεργκ

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση για να αποκαλύψει ο παλαίμαχος πρωταθλητής του ύψους, Πάτρικ Σιόμπεργκ ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.Στο βιβλίο του με τίτλο «Αυτά που δεν είδατε» ο Σουηδός άλτης δεν κάνει αναφορά μόνο στις επιτυχίες που σημείωσε εντός σταδίου, αλλά και σε όσα γίνονταν στο παρασκήνιο. Ένα από αυτά τα γεγονότα ήταν και η παρενόχληση από τον επί χρόνια προπονητή του, Βίλιο Νουσιαϊνεν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1999. Και δυστυχώς δεν ήταν
το μοναδικό θύμα του, όπως αποκάλυψε.

«Αυτά που έκανε ο Βίλιο, σε μένα αλλά και σε άλλα παιδιά, ήταν ο κύριος λόγος που με ώθησε να γράψω αυτό το βιβλίο. Ο σκοπός μου δεν είναι να δυσφημήσω κάποιον που έχει πεθάνει, αλλά η ανάγκη να διηγηθώ μία ιστορία. Είμαι θύμα και μακάρι να είχα το κουράγιο να τα πω όσο ζούσε», υπογράμμισε ο 46χρονος σήμερα Σιόμπεργκ, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1987, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες και της Βαρκελώνης.

Σε ανάλογες αποκαλύψεις προχώρησε και πριν από δύο χρόνια ένας άλλος παλιός αθλητής του στίβου, ο Κρίστιαν Σκάαρ Τόμασεν, εκδίδοντας με τη σειρά του βιβλίο όπου αφιερώνει ένα κεφάλαιο για την κακοποίηση που υπέστη από τον προπονητή του.

Ο Βίλιο Νουσιαϊνεν προπονούσε επίσης για πολλά χρόνια τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του τριπλούν, Κρίστιαν Ολσον, ενώ για ένα σύντομό χρονικό διάστημα είχε περάσει από τα χέρια του και ο Ολυμπιονίκης του ύψους Στέφαν Χολμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα