«Έτσι έπαιρνε τα πρωταθλήματα»

Ένα χρόνο μετά τις καταγγελίες του Φλόιντ Λάντις κατά του Λανς Άρμστρονγκ, ο άλλοτε συναθλητής του, Τάιλερ Χάμιλτον αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο Αμερικανός έπαιρνε αναβολικά. Επτά διαδοχικοί τίτλοι στον Γύρο Γαλλίας από το 1999 μέχρι και το 2005 καθιστούν τον Άρμστρονγκ ως έναν από τους κορυφαίους στο είδος του. Δεν είναι όμως λίγοι οι αμφισβητίες του τα τελευταία χρόνια, μετά και την αποκάλυψη πολλών
κρουσμάτων στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πόσοι από αυτούς ήταν «καθαροί»;

Ο Φλόιντ Λάντις ήταν εκείνος που το 2006 διαδέχθηκε τον Τεξανό, κατακτώντας το πρωτάθλημα, που δεν μπόρεσε, ωστόσο, να χαρεί για πολύ, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν ντοπαρισμένος. Από εκεί κι έπειτα άρχισε να ξετυλίγεται το γαϊτανάκι, με τον Άρμστρονγκ να αναδεικνύεται σε «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης ντόπινγκ στον Γύρο Γαλλίας κι ενώ είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Οι «επιθέσεις» συνεχίστηκαν ενώ ο ίδιος αποφάσισε να επιστρέψει στους αγώνες και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, λίγους μήνες μετά την οριστική αποχώρησή του, τον περασμένο Ιανουάριο στην Αυστραλία. Ο Τάιλερ Χάμιλτον, που απέτυχε σε έλεγχο το 2009 και τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμού, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «60 λεπτά» του CBS, αποκάλυψε ότι την εποχή που ήταν στην ίδια ομάδα με τον Άρμστρονγκ ο Αμερικανός έπαιρνε αναβολικά, φτάνοντας στην πρώτη νίκη του στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας το 1999.

«Είδα στο ψυγείο του ερυθροποιητίνη. Τον είδα να κάνει χρήση πάνω από μία φορά, όπως κάναμε όλοι, όπως έκανα κι εγώ. Έπαιρνε ό,τι παίρναμε όλοι. Ερυθροποιητίνη, τεστοστερόνη, έκανε μετάγγιση αίματος…», ήταν κάποιες από τις αποκαλύψεις του 40χρονου πλέον Χάμιλτον στην εκπομπή, που θα μεταδοθεί στις 22 Μαΐου, στο πλαίσιο έρευνας για το ντόπινγκ στην ποδηλασία.

Η απάντηση του Άρμστρονγκ δεν άργησε να έρθει μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter: «Είκοσι και πλέον χρόνια καριέρας, 500 έλεγχοι παγκοσμίως, εντός και εκτός αγώνων. Κανένα θετικό δείγμα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω…», ήταν το σχόλιό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα