Η UNICEF τους ενώνει...

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Πεπ Γκουαρδιόλα δημοσιοποίησαν κοινή επιστολή με αφορμή την υποστήριξη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα στην UNICEF, αναφερόμενοι στο έργο του Οργανισμού. «Το βράδυ του Σαββάτου όλος ο κόσμος θα έχει στραμμένα τα μάτια του στις ομάδες μας, καθώς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν στον τελικό του Champions League.
Ήταν μία ιστορική σεζόν και για τις δύο ομάδες και αυτό το παιχνίδι αποτελεί το αποκορύφωμα.

Νιώθουμε αμοιβαίο σεβασμό τόσο από τις προσωπικές μας επιτυχίες ως προπονητές όσο και των ομάδων μας. Το Σάββατο δε θα τεθούν αντιμέτωποι δύο «εχθροί». Ο στόχος είναι η νίκη στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός γηπέδου, όμως, είμαστε ενωμένοι σε έναν κοινό σκοπό: έχουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να αντεπεξέλθουν τις δυσκολίες μέσω της UNICEF.

Όλοι γνωρίζουν ότι η ουσία των ομάδων μας είναι η πίστη στην προπόνηση και η υποστήριξη στα νέα παιδιά, προκειμένου να αναπτύξουν τις αθλητικές τους ικανότητες. Αυτό, όμως, δε σταματά μόνο εκεί. Οι φίλαθλοί μας βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και αναγνωρίζουμε ότι η ευθύνη μας για τα παιδιά δεν περιορίζεται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν έχει σημασία που έχει γεννηθεί κάποιος. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προκλήσεις, πολλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ανάπτυξης και κατάλληλης μόρφωσης. Κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα ένα παιδί χάνει τη ζωή του λόγω ασθένειας ή έλλειψη τροφής. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ μας αναμέτρησης, υπολογίζεται ότι 1.350 παιδιά θα χάσουν τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο, συχνά από ασθένειες που είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν. Συχνά εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο λόγω της φτώχειας. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που η UNICEF προσπαθεί να παρέχει βοήθεια.

Από το 1999 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστηρίζει την UNICEF. Μαζί προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση και την πρόοδο των παιδιών με την ίδρυση κέντρων υγείας στις φτωχότερες περιοχές της Αφρικής. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Μπαρτσελόνα υποστηρίζει την UNICEF με την χρηματοδότηση προγραμμάτων για την πρόληψη του AIDS στην Αφρική και την προστασία των παιδιών από την ενδοοικογενειακή βία. Για την επόμενη σεζόν ο σύλλογος ευελπιστεί να φτάσει στο επόμενο επίπεδο της συνεργασίας για τα προγράμματα επιμόρφωσης και σπορ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα μαζί συνεισφέρουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής 2,6 εκατ. παιδιών.

Περισσότεροι από 100 εκατ. τηλεθεατές, πολλοί από τους οποίους θα είναι παιδιά και νέοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, αναμένεται να παρακολουθήσουν τον τελικό. Ξέχωρα από αυτούς, υπάρχουν και πολλά παιδιά που για 90 λεπτά θα κάνουν ένα διάλειμμα από τα καθημερινά τους προβλήματα. Αυτή είναι η δύναμη του ποδοσφαίρου, ενός σπορ που η ικανότητά του να αγγίζει ανθρώπους από όλες τις κου
Keywords
Τυχαία Θέματα