Καθάριος: «Έχει μέλλον η Ξάνθη»

Ο Παύλος Καθάριος, σε συνέντευξή του, επεσήμανε πως η Σκόντα Ξάνθη έχει μέλλον και μπορεί να στηριχθεί στις ακαδημίες της, ενώ αναφέρθηκε και στο φετινό πρωτάθλημα.
Σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης, ο Παύλος Καθάριος μίλησε για τις εντυπώσεις του από το φετινό πρωτάθλημα, τη βαθμολογική συγκομιδή της Σκόντα, τις διαφορές που έχει η ομάδα από τότε που πήρε μεταγραφή σε αυτή, τις συμμετοχές του με την Εθνική Νέων, το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ, καθώς και για τη διαφορά του πρωταθλήματος
της πρώτης κατηγορίας με αυτό της Football League.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Καθάριου στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης

Ποιες είναι οι εντυπώσεις που σου αφήνει η φετινή Σούπερ Λιγκ;

Ήταν κάτι διαφορετικό για μένα. Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές είδα ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα και θέλει μεγάλη προσπάθεια και κόπο για να μπορέσει να αγωνιστεί κάποιος σ’ αυτήν. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, από την μέση και κάτω οι ομάδες λίγο-πολύ ήταν στο ίδιο επίπεδο. Μέχρι και το τέλος δινόταν η μάχη για την παραμονή. Ο ανταγωνισμός γενικά κάνει καλό.

Το πρωτάθλημα τελείωσε και η Σκόντα Ξάνθη τερμάτισε στην ένατη θέση με 36 βαθμούς. Είναι ικανοποιητική η φετινή πορεία;

Πιστεύω ότι για την Σκόντα Ξάνθη δεν είναι ικανοποιητική. Η ομάδα έχει περισσότερες βλέψεις. Η ένατη θέση δεν είναι ισάξια με βάση την ιστορία της. Αν αναλογιστεί πάντως ότι βρισκόμασταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στο ξεκίνημα νομίζω πως είναι καλό ότι καταφέραμε να σωθούμε σχετικά εύκολα. Του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε καλύτερα πράγματα και θα επανέλθουμε στις ψηλές θέσεις.

Αποκτήθηκες το προηγούμενο καλοκαίρι από τον Αγροτικό Αστέρα και την Β’ Εθνική. Ποια ήταν η εντύπωσή σου τότε για την Σκόντα Ξάνθη και ποια τώρα, μετά από μία αγωνιστική σεζόν;
Παλιότερα όταν άκουγα το όνομα της Σκόντα Ξάνθη γνώριζα πως πρόκειται για μία οργανωμένη ομάδα με πολύ καλές εγκαταστάσεις που έχει και μία ιστορία στην κατηγορία και συμμετοχές στην Ευρώπη. Αυτό που γνώρισα όταν ήρθα εδώ ήταν ότι πρόκειται για μία οικογένεια. Το καλό κλίμα και η φιλοξενία που αισθάνθηκα στην ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ.

Περισσότερες οι συμμετοχές σου με την ομάδα Νέων, ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έπαιξες σε δύο παιχνίδια.

Στην αρχή όλα είναι δύσκολα, πρέπει να προσαρμοστείς, να μάθεις τους συμπαίκτες σου και σταδιακά να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες της ομάδας. Με την ομάδα Νέων πήρα τα παιχνίδια και την ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία για μένα οι συμμετοχές μου στην Σούπερ Λιγκ και πραγματικά ήταν σπουδαίες οι πρώτες μου εμπειρίες. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά. Εύχομαι να είμαι υγιής και να καθιερωθώ στην Σκόντα Ξάνθη στο μέλλον.

Το ντεμπούτο σου στην Καβάλα και η συμμετοχή σου στον Άρη άφησαν καλές εντυπώσεις. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από σένα την επόμενη σεζόν;

Keywords
Τυχαία Θέματα