Λολό για ΑΕΚ!

14:58 2/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο specialist γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Ιγκόρ Λολό της Μονακό που προτάθηκε στην ΑΕΚ και εξετάζεται από τον προπονητή της «Ένωσης», Μανόλο Χιμένεθ. Μια πρόταση η οποία αρέσει πολύ στον Άρναρ Γκρέταρσον έφτασε στην ΑΕΚ και τέθηκε υπόψη του Μανόλο Χιμένεθ. Προτάθηκε στον τεχνικό διευθυντή της
Ένωσης ο ελεύθερος από τη Μονακό πολυσύνθετος αμυντικός Ιγκόρ Λολό. Η ΑΕΚ έχει πολλές... τρύπες στην άμυνά της και αναζητά αξιόπιστους και έτοιμους αμυντικούς. Η προσθήκη του Γιάννη Κοντοέ είναι ένα... μπάλωμα, ειδικά για το δεξί άκρο όπου έπασχε πολλά χρόνια. Υπάρχουν όμως αρκετά κενά και στις θέσεις των στόπερ και σε αυτή του αριστερού μπακ, τις οποίες μπορεί να καλύψει άνετα ο 28χρονος διεθνής Ιβοριανός Ιγκόρ Λολό.

Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τη Μονακό μετά τον υποβιβασμό των Μονεγάσκων στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και το κασέ του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όπως ενημερώθηκαν στην ΑΕΚ, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μπορεί να έρθει άμεσα στην Αθήνα αν του γίνει πρόταση με 250.000 ευρώ το χρόνο. Τα DVD του βρίσκονται ήδη στα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ και τα μελετά για να βγάλει τα συμπεράσματά του αν ο παίκτης μπορεί να προσφέρει και αξίζει να αποκτηθεί από την ΑΕΚ.

Βιογραφικό

Ο Ιγκόρ Λολό γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1982 στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού και έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες του Ζαν Μαρκ Γκιγιού, από τις οποίες βγήκαν οι Γιάγια Τουρέ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Εμανουέλ Εμπουέ, Ντιντιέ Ζοκορά και αρκετοί ακόμα αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Με την ASEC Mimosas έκανε τα πρώτα του βήματα και στα 21 του μεταγράφηκε στην Μπέβερεν, όπου συνυπήρξε με τη μεγάλη φουρνιά Ιβοριανών που μετακόμισαν τις χρονιές 2003 και 2004 από την ASEC στην ομάδα-σκαλοπάτι για να τους γνωρίσει η Ευρώπη, την Μπέβερεν.

Έπαιξε στον βελγικό σύλλογο με τους Εμανουέλ Εμπουέ, Ζερβίνιο, Εντρί Ρομαρίκ και αρκετούς ακόμα πριν πάρει το δρόμο για τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Στην Ουκρανία έμεινε τη σεζόν 2004-2005 και την επόμενη διετία έπαιξε στην Γκέρμιναλ στο Βέλγιο. Τη σεζόν 2007-2008 φόρεσε τη φανέλα της Γκενκ και ύστερα από εξάμηνο πέρασμα από την Ντνίπρο, κατέληξε στο Πριγκιπάτο τον Ιανουάριο του 2009. Στα δυόμισι χρόνια που ανήκε στη Μονακό είχε 43 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σημείωσε 2 τέρματα. Με την εθνική του ομάδα είναι 7 φορές διεθνής.

Αγωνιστικό προφίλ

Ο Ιγκόρ Λολό των 182 εκατοστών και βάρους 77 κιλών είναι ένας ποδοσφαιριστής τύπου... Ζεβλάκοφ. Μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας αλλά και ως στόπερ. Στη Μονακό δυόμισι χρόνια αγωνίστηκε παντού, αν και η θέση που ο ίδιος προτιμά είναι του δεξιού μπακ ή του δεξιού κεντρικού αμυντικού.

Είναι εκρηκτικός, με πολύ καλές τοποθετήσεις και φυσικά προσόντα. Βγαίνει πρώτος στην μπάλα και του αρέσει να βοηθάει και επιθετικά. Παθιάζεται πολύ στο παιχνίδι και γι’ αυτό δέχεται αρκετές κάρτες. Η τεχνική του κατάρτιση δεν είναι καθόλου άσχημη για αμυντικό, κάτι που τον βοηθάει να
Keywords
Τυχαία Θέματα