ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ (ΦΩΤΟΣ)

Για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή του στην Ανόρθωση, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αγωνίστηκε στην ενδεκάδα μαζί με τον Γιάννη Οκκά και μαζί φρόντισαν να… καθαρίσουν με συνοπτικές διαδικασίες την φαινομενικά δύσκολη αναμέτρηση με την Αλκή στο «ΓΣΖ». Η «Κυρία» επικράτησε εύκολα με 3-1 της «αθάνατης», με τον Μιχάλη να πετυχαίνει δύο υπέροχα γκολ σε 26’ και 75’ και τον Γιάννη ενδιάμεσα  στο 38’ με δική του γκολάρα να… γράφει το 2-0. Καλύτερη σε όλη την διάρκεια η Ανόρθωση, μέτρια έως κακή εμφάνιση
για την Αλκή, η οποία μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Φιρτουλέσκου στο τελικό 3-1.

Με ενισχυμένο κέντρο η Αλκή

Με 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός της Αλκής Κώστας Καϊάφας. Ο Ράιτς στον άσο και τριάδα κεντρικών αμυντικών οι Σάνταμαρια, Ντομπρασίνοβιτς και Χαραλάμπους. Στα χαφ, στον άξονα Φερνάντεζ και Κατσής, δεξιά ο Άσπας και αριστερά ο Φούσκο, στα άκρα της επίθεσης Μπασόφ και Κόντε και στην κορυφή της επίθεσης ο Βασκονσέλος.

Με φουλ επίθεση η Ανόρθωση

Με 4-3-3 και τον Οκκά επιτελικό χαφ, παρέταξε την Ανόρθωση το υπηρεσιακό δίδυμο της «Κυρίας», Μίχιτς-Μπεκιάι. Ο Κόζατσικ κάτω απ’ τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Άντιτς, αριστερό μπακ ο Λεϊβακαμπέσι και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κόλιν και Τόμασιτς. Αμυντικά χαφ οι Αγγέλοφ και Μαρκίνιος, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Οκκάς, στις πτέρυγες Ρέζεκ και Ρονκάτο και στην κορυφή της επίθεσης ο Κωνσταντίνου.

Α’ Μέρος

Νωθρό το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειχναν ότι έχουν ως προταρχικό στόχο την διαφύλαξη του μηδέν παθητικό και όχι να επιτεθούν από τα πρώτα λεπτά για να πετύχουν κάποιο γκολ. Από το τέταρτο και μετά η Ανόρθωση έδειξε διάθεση να επιτεθεί και αιχμή του… δόρατος τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, άρχσε να ρίχνει τις πρώτες προειδοποιητικές… βολές και στο 26’ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Μαρκίνιος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον Κωνσταντίνου με κεφαλια «σήμα κατατεθέν του»… εκτέλεσε τον Ράιτς για το 1-0. Το γκολ όχι μόνο δεν έριξε το ρυθμό για λογιαριασμό των φιοξενουμένων, αλλά του έδωσε ώθηση για να συνεχίσουν την πίεση και για δεύτερο γκολ, που κατά πάσα πιθανότητα θα… κλείδωνε την νίκη. Έτσι και έγινε στο 38’, όταν ο Άντιτς τροφοδότησε τον Οκκά, ο οποίος κατέβασε ωραία, άδειασε τον Χαραλάμπους και με… κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των γηπεδούχων… γράφοντας το 2-0.

Β’ Μέρος

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα επανήλθε στα αρχικά στάδια, χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Αλκή προσπαθούσε με τις αλλαγές της να αλλάξει την εικόνα της, όμως μάταια αφού δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις στα καρέ του Κόζατσικ. Και αφού προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε, άφηνε εκτεθειμένα τα μετόπισθεν της και το… πλήρωσε με τρίτο γκολ. Στο 75’ ο Οκκάς έκανε την ατομική προσπάθεια και πέρασε στον Κωνσταντίνου, με τον «Μιχαλάκη» από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με μια… φωτοβολίδα, νίκησε για δεύτερη φορά τον Ράιτς… γράφοντας το 3-0. Στα εναπομείναντα λεπτά η Αλκή ανέβηκε και έφτασε κοντά στο γκολ με Κρασά και εν τέλει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων,
Keywords
Τυχαία Θέματα