Νέα αγωνίσματα στο Σότσι

19:16 7/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Έξι νέα αγωνίσματα προστέθηκαν στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας. «Είναι συναρπαστικά και θα προσελκύσουν κόσμο», σχολίασε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.Πρόκειται για το half-pipe του σκι σε άνδρες και γυναίκες, το άλμα με σκι των γυναικών, τη μεικτή σκυταλοδρομία του διάθλου, το ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ και το ομαδικό στο
λουτζ.

Η απόφαση για τα συγκεκριμένα αγωνίσματα βασίστηκε στην έκθεση της Επιτροπής Ολυμπιακού Προγράμματος της ΔΟΕ, η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής της τον περασμένο Οκτώβριο στο Ακαπούλκο.

«Η προσθήκη αυτών των αγωνισμάτων στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους αθλητές και τους φίλους του αθλητισμού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, και συμπλήρωσε: «Είναι συναρπαστικά, διασκεδαστικά αγωνίσματα, τα οποία συμπληρώνουν τέλεια τα υπάρχοντα στο αθλητικό πρόγραμμα, προσελκύουν περισσότερο κόσμο και αυξάνουν τον αριθμό των γυναικών που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους αθλητές να μετέχουν σ΄ αυτά τα αγωνίσματα στο Σότσι το 2014».

Παγοδρόμιο στο Λονδίνο

Στο μεταξύ, οι Ρώσοι διοργανωτές σχεδιάζουν να διαφημίσουν τη διοργάνωση που πρόκειται να φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου, εγκαθιστώντας ένα παγοδρόμιο στην είσοδο του «Hyde Park». «Θα έρθει ο χειμώνας μέσα στο “καυτό” καλοκαίρι», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Σότσι, Ντμίτρι Τσερνισένκο, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το κόστος ενοικίασης της περιοχής που θα τοποθετηθεί το παγοδρόμιο, που συνήθως χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα