Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΓΙΑ ΟΛΑ (ΟΚ ΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ)

Ο Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το Συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κύπρο, παράλληλα όμως ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το στάδιο τίποτα δεν είναι δεσμευτικό.
 
Σύμφωνα με τον Μισιέλ Πλατινί, οι απόψεις όπως εκφράστηκαν από τις 53 Ομοσπονδίες κατά τη διάρκεια του διήμερου Συνεδρίου (20/21 Σεπτεμβρίου) είναι υπό επεξεργασία από επιτροπές της ΟΥΕΦΑ
και ακολούθως θα τεθούν ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής  για τελικές αποφάσεις.
 
Όπως αναφέρθηκε επίσης από τον Γενικό Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζάνι Ιφαντίνο, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα για όλες τις ενότητες που αφορούν το ποδόσφαιρο και η τοποθέτηση του έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να θέσουν σειρά από ερωτήματα όπως:
 
Ημερομηνίες φιλικών αγώνων
Σύμφωνα με τον κ. Πλατινί το θέμα δεν αφορά μόνο την ΟΥΕΦΑ αλλά και την ΦΙΦΑ και σε τελική ανάλυση είναι αρμοδιότητα της ΦΙΦΑ η απόφαση για το διεθνές καλεντάρι.
 
«Υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι και πρέπει να ξέρετε ότι την τελική απόφαση ανήκει στην ΦΙΦΑ. Μέχρι την επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΙΦΑ θα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλατινί, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η ΟΥΕΦΑ ευνοεί κάποιες διπλές ημερομηνίες και για διεθνείς φιλικούς αγώνες.
 
Μάχη κατά των στημένων αγώνων
Ο Μισιέλ Πλατινί ήταν απόλυτος όταν τέθηκε το ερώτημα για το πρόβλημα με τους ύποπτους αγώνες.
 
«Βρίσκεται στις προτεραιότητες μας και θα δώσουμε μεγάλη μάχη. Τα πράγματα έγιναν πιο πολύπλοκα, έγιναν πιο σοβαρά, υπάρχουν εμπλοκές σε χώρες της Ευρώπης.
 
Η ΟΥΕΦΑ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο σύστημα παρακολούθησης του στοιχήματος αγώνων και μπορούμε να ξέρουμε πλέον πως διακινούνται τα χρήματα μέσα από το στοίχημα και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.
 
Με το σύστημα συναγερμού γίνεται έγκαιρη προειδοποίηση, όμως δεν σημαίνει ότι κάθε ύποπτο παιχνίδι είναι και στημένο. Στο σύστημα παρακολούθησης έχουν ενταχθεί όλα τα επαγγελματικά Πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας.
 
Επιπλέον σε όλες τις Ομοσπονδίες-μέλη της ΟΥΕΦΑ υπάρχει υπεύθυνο άτομο, είναι ο συνδετικός κρίκος της κάθε Εθνικής Ομοσπονδίας με την ΟΥΕΦΑ και θα υποβάλει τις εκθέσεις του.
 
Δεν είμαστε όμως ούτε εισαγγελείς ούτε αστυνομία. Έχουμε στη διάθεση μας το σύστημα του εντοπισμού και συνεργαζόμαστε με τις κρατικές υπηρεσίες κάθε χώρας. Η αποστολή της κάθε Ομοσπονδίας σταματά μέχρι τις πειθαρχικές κυρώσεις».
 
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα και στην Κύπρο, ο κ. Πλατινί τόνισε πως «δεν έχω αντιληφθεί να υπάρχει πρόβλημα ούτε και έχω διαβάσει κάτι τέτοιο στις εφημερίδες» και ακολούθως έδωσε το λόγο στον κ. Ιφαντίνο που ανέφερε με τη σειρά του:
 
«Υπήρξε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Το όλο θέμα με τα στημένα παιχνίδια, που δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, συζητήθηκε ξανά στο Συμβούλιο των Υπουργών πριν από δέκα μέρες στην Πολωνία και όλοι έχουν συμφωνήσει ότι είναι μέσα στις προτεραιότητες το
Keywords
Τυχαία Θέματα