Οι «ζωγραφιές» του Σκόκο

10:56 7/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Νάτσο Σκόκο αποχαιρετά την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο για να γίνει... σεϊχης και το gazzetta.gr σας προσκαλεί στην gallery του Αργεντινού, του τελευταίου «ζωγράφου» των ελληνικών γηπέδων. 10. Με το κεφάλι…

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα! Ο Νάτσο Σκόκο δεν ήταν κλέφτης και η λεγόμενη κακή μέρα ήταν η καλή του! Μετά από ένα δοκάρι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2008-09 απέναντι
στον Παναθηναϊκό και μια κλασική χαμένη ευκαιρία στην Τούμπα, στην 2η αγωνιστική θα ερχόταν η στιγμή να σπάσει το ρόδι.  Απέναντι στον Ηρακλή, το έκανε με έναν τρόπο που δεν συνηθίζει και αυτό από μόνο του καθιστά το γκολ ξεχωριστό. Ήταν και το πρώτο που σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε δικαίως παίρνει μια θέση στην δεκάδα!

ΠΑΛΕΤΑ: ΑΕΚ-Ηρακλής 1-0 (21/9/2008)
ΠΙΝΕΛΟ: Με κεφαλιά στο 14’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ: «Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να κερδίζουμε όταν δεν παίζουμε καλά. Το γρήγορο γκολ που πετύχαμε μας βοήθησε στην συνέχεια του αγώνα και αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί. Πρέπει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να κερδίζουμε και να προσφέρουμε και θέαμα έτσι ώστε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο να μας βλέπει».   9. H σφραγίδα του!

Ήταν ένα αλησμόνητο ματς. Από εκείνα που σε κάνουν να θες να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Και μπορεί ο Νάτσο Σκόκο να έκανε εκείνο το απόγευμα ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ομάδα του, ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό. Ο Αργεντινός είχε σκοπό με ένα από τα πολλά προσωπικά σόου που θα επακολουθούσαν, να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς κι ενώ είχε προηγηθεί ένα του Ίσμαελ Μπλάνκο θα έκανε το 3-0 στο 41’ απέναντι στον Θρασύβουλο. Κι όμως, δεν ήταν αρκετό!

ΠΑΛΕΤΑ: Θρασύβουλος-ΑΕΚ 3-3 (26/10/2008)
ΠΙΝΕΛΟ: Με το δεξί σουτ στο 10’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε θέση με χρειαστεί η ομάδα. Νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο να αγωνίζομαι ως δεύτερος επιθετικός, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα».     8. Η πρόκριση!

Ήταν μια βραδιά που νιώθεις ότι τίποτα δεν σου πηγαίνει καλά. Η ΑΕΚ είχε θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Κέρκυρα, όμως η θεωρία με την πράξη απείχε τουλάχιστον 89 λεπτά! Όσα χρειάστηκαν, δηλαδή, για να μπορέσει ο Νάτσο Σκόκο να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να λυτρώσει την Ένωση, χαρίζοντάς της την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Για να ακριβολογούμε, ωστόσο, ο Αργεντινός δεν χρειάστηκε 89 λεπτά, αλλά μόλις 31, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον είχε περάσει αλλαγή στο 51’ του αγώνα.

ΠΑΛΕΤΑ: ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0 (22/1/2009)
ΠΙΝΕΛΟ: Με αριστερό σουτ στο 89’.
ΕΜΠΝΕΥΣΗ: «Ήταν πολύ καλή ενέργεια, αλλά και η σέντρα του Παυλή ήταν πολύ καλή. Όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε. Για τον Σκόκο δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι».     7. Χαρακτήρας νικητή!
Keywords
Τυχαία Θέματα