«Προβάλλεται η Ελλάδα...»

Mε ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται σήμερα ο 17ος ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της ποδηλατικής ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής μιλάει στο gazzetta.gr για την επιτυχία της διοργάνωσης.Το 3ο ετάπ του 17ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (Δ.Π.Γ.Ε) θα διεξαχθεί σε απόσταση 141,8 χλμ  στην απόσταση από  το  Μεσολόγγι  έως τους Δελφούς. Πρόκειται για το δυσκολότερο σκέλος του Δ.Π.Γ.Ε  αφού
υπάρχει ποικιλομορφία  υψομετρικών με μεγάλα ανηφορικά τμήματα στα οποία θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους οι ποδηλάτες. Στο ετάπ υπάρχουν 3 σπρίντ ανάβασης και δύο σπριντ ευθείας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 13.00 από το λιμάνι του Μεσολογγίου και ο τερματισμός υπολογίζεται περίπου στις 17:00.
Λίγο πριν την εκκίνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής μίλησε στο gazetta.gr :"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από οργανωτικής πλευράς, αλλά και στον αγωνιστικό τομέα, οι Ελληνες ποδηλάτες αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδό τους. Ο Ταμουρίδης με την πρώτη θέση που κατέκτησε δείχνει τη μεγάλη του φόρμα, ενώ και οι υπόλοιποι αθλητές αποδίδουν καλά. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα ο θερμός τρόπος που μας αγκαλιάζει ο κόσμος-για την τοπική κοινωνία, για τους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και του Μεσολογγίου το γεγονός έχει μεγάλη σημασία και το παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατορθώσαμε και συνδυάσαμε στην πόλη του Μεσολογγίου το αγωνιστικό κομμάτι με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εξοδο του Μεσολογγίου, αλλά και γενικότερα μέσω του Γύρου, αναδεικνύονται τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, αλλά και οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Σε ό, τι αφορά το ετάπ Μεσολόγγι-Δελφοί, είναι ιδαίτερα απαιτητικό λόγω των ανηφορικών τμημάτων της διαδρομής και οι αθλητές θα κληθούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Θα ήθελα εξάλλου να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς μερίμνησε ώστε να υπάρξει ξενάγηση όλων των ξένων αθλητών στο Μουσείο των Δελφών-που θα αποτελέσει μεγάλη εμπειρία γι΄αυτούς... όπως είναι γνωστό εξάλλου, οι καλύτεροι πρεσβευτές για μια χώρα είναι οι αθλητές"
Keywords
Τυχαία Θέματα