Προβλημάτισε ο Ράφα

Αν και τελείωσε το ματς στα τρία σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά κόντρα στον Ιβάν Λιούμπισιτς, ο Ραφαέλ Ναδάλ προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή του. Για κακή ψυχολογία και έλλειψη αυτοπεποίθησης του Ισπανού έκανε λόγο μια μέρα πριν από την κόντρα τους ο Κροάτης, τονίζοντας ότι ο Ναδάλ μπορεί να νικηθεί εύκολα πλέον στην επιφάνεια που πριν από μερικά χρόνια δεν είχε αντίπαλο. Και οι ήττες από τον Τζόκοβιτς σε Μαδρίτη και Ρώμη είναι η απόδειξη. Για την ακρίβεια, αυτές οι ήττες δημιούργησαν το… ψυχολογικό
στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος παρόλα αυτά κατάφερε να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο και να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «8».

Ο Λιούμπισιτς δεν μπόρεσε να γίνει ο τενίστας που θα έκοβε το δρόμο στον κάτοχο του τροπαίου, ωστόσο ο Ναδάλ προβλημάτισε και πάλι, λίγα 24ωρα μετά την επιβλητική νίκη του επί του Βέιτς. Ο Ισπανός νίκησε με 7-5, 6-3, 6-3, το αποτέλεσμα όμως ήρθε με πολύ άγχος και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τον αντίπαλό του. Πολλά τα λάθη για τον νεαρό πρωταθλητή, ο οποίος δεν έχει πολλά περιθώρια αν θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, καθώς στα προημιτελικά ακολουθεί ο δυναμικός Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Ο Σουηδός, Νο5 του ταμπλό έθεσε εκτός του Γάλλο, Ζιλ Σιμόν, Νο18 με 6-2, 6-3, 7-6.

Ο Μονφίς στο δρόμο του Φέντερερ

Όπως το 2009 και για τέταρτη συνολική φορά στο Ρολάν Γκαρός, ο Γκαέλ Μονφίς θα είναι αυτός που θα αναμετρηθεί με τον Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά. Ο εκπληκτικός Γάλλος, Νο9,  έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ισπανό, Νταβίντ Φερέρ (Νο7) και με 6-4, 2-6, 7-5, 1-6 και 8-6 ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του, σε μια αναμέτρηση που άρχισε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Στην 8άδα η Να Λι

Στις αναμετρήσεις των γυναικών, η Να Λι, Νο6 του ταμπλό συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στο Παρίσι εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προημιτελικά. Αν και βρέθηκε να χάνει από την Τσέχα, Πέτρα Κβίτοβα, Νο9, η Κινέζα τενίστρια γύρισε το ματς και με 2-1 σετ (2-6, 6-1, 6-3) θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Λευκορωσίδα, Νο4 του ταμπλό, Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία νίκησε την Ρωσίδα, Εκατερίνα Μακάροβα με 6-2, 6-3.
Keywords
Τυχαία Θέματα