Στάση εργασίας στα «Σπορ του Βορρά»

01:26 6/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ανακοίνωσε, με ανοιχτή επιστολή, στάση εργασίας, για σήμερα Τετάρτη, λόγω της νέας μη καταβολής των δεδουλευμένων.Τρίωρη στάση εργασίας κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) για την Τετάρτη 6 Απριλίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, στις εφημερίδες «Μακεδονία»,
«Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», διαμαρτυρόμενο για τη νέα καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. 

Σε ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνεται ακόμη ότι «για μιαν ακόμη φορά οι έγγραφες δεσμεύσεις της εκπροσώπου της εργοδοσίας, Ευρυδίκης Σουλοπούλου, έναντι των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν τηρήθηκαν».
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση αναφέρει:
«Τρίωρη στάση εργασίας κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αύριο, Τετάρτη 6/4/2011, από τις 18.00 ως τις 21.00, στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά διαμαρτυρόμενο για τη νέα καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας.Για μιαν ακόμη φορά οι έγγραφες δεσμεύσεις της εκπροσώπου της εργοδοσίας, Ευρυδίκης Σουλοπούλου, έναντι των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν τηρήθηκαν. Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν πίστεψαν καμία υπόσχεση αυτής της κυρίας που θέλει να ηγείται της εφημερίδας, που σε δύο μήνες συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Απλώς, ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι δεν τηρεί τα όσα λέει και πριν αλέκτωρ… διαψεύστηκε οικτρά. Όπως και οι προθέσεις της, που δείχνουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πώς θα αφαιμάξει όσα περισσότερα μπορεί από τους εργαζόμενους, οι οποίοι διαρκώς βιώνουν την υποτιμητική και απαξιωτική προς αυτούς συμπεριφορά της.Μόνο που διαπιστώνεται καθημερινά ότι αυτό το σύστημα (πέραν της περικοπής των μισθών) δεν μπορεί να επιτρέψει την στοιχειώδη λειτουργία σε μία κανονική εφημερίδα (οσονούπω αρχίζουν οι άδειες, ακολουθούν οι διακοπές του καλοκαιριού και θα γίνει το έλα να δείς…). Αν προσθέσουμε και το απαγορευτικό των ασφαλιστικών μας Ταμείων στην ασφάλιση όσων εργάζονται εκ περιτροπής, τότε καταλαβαίνουμε την πρεμούρα της κυρίας να ψάξει κι άλλες μορφές ληστείας των αποδοχών των εργαζομένων. Τώρα λέει συζητάει ξανά τα περί δανεισμού (!)…, όπως έσπευσαν να την συμβουλεύσουν διάφοροι εκ των διευθυντικών στελεχών. Ποιος μίλησε για πειραματόζωα των ΔΝΤ-ΕΕ-κατοχικής κυβέρνησης;Αν όμως, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε δείξει από την αρχή την απαιτούμενη δυναμικότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Έστω τώρα, να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας έως ότου καθίσουν και υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι βαρόνοι του Τύπου και οι επιχειρηματίες καναλάρχες».
Keywords
Τυχαία Θέματα