Ξανά στον τελικό ο Φέντερερ!

23:06 3/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, ο Φέντερερ δίνει και πάλι το παρών σε τελικό grand slam! Ο Ελβετός έσπασε το αήττητο του Τζόκοβιτς κερδίζοντας με 3-1 και την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Ναδάλ για τον τίτλο του Ρολάν Γκαρός. Το αήττητο σερί 41 αγώνων μέσα στο 2011 (και 43 συνολικά) έλαβε τέλος για τον Τζόκοβιτς σε έναν εξαιρετικό ημιτελικό! «Δράστης» ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος δίνει ξανά το παρών σε τελικό grand slam μετά από ενάμιση χρόνο, όταν και είχε κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν του 2010. Αυτός
θα είναι ο πέμπτος τελικός του Φέντερερ για το Roland Garros, έπειτα από αυτούς του 2006, 2007, 2008 (όταν και έχασε και στους τρεις από τον νυν αντίπαλο του, Ναδάλ) και του 2009 που κατέκτησε το Όπεν.

Το πρώτο σετ άρχισε με τους δύο τενίστες να κάνουν από ένα μπρέικ, με τον Τζόκοβιτς να φτάνει πολύ στην κατάκτησή του. Ωστόσο, έχασε και τα δύο σετ-μπολ, με αποτέλεσμα ο Φέντερερ να στείλει το σετ στο τάι-μπρέικ όπου και το κέρδισε! Ο Ελβετός ήταν σε εξαιρετική μέρα, πήρε εύκολα το δεύτερο με 6-3 και απέκτησε σπουδαίο προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο Σέρβος, πάντως, αντέδρασε και μείωσε μετά το 6-3 του τρίτου σετ, ενώ κατάφερε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το τέταρτο. Στο τάι-μπρέικ, όμως, ένας λάθος του και δύο άσοι του Φέντερερ, έδωσαν το πάνω χέρι στον Ελβετό, ο οποίος παρά την μείωση σε 6-5, κατάφερε με έναν ακόμα άσο να φτάσει στην κατάκτηση του σετ και του αγώνα.

Φέντερερ-Τζόκοβιτς 3-1 (7-6, 6-3, 3-6, 7-6)
Keywords
Τυχαία Θέματα