Dwolla: Το start-up που αλλάζει τα δεδομένα στις online συναλλαγές

21:10 16/11/2011 - Πηγή: Gugoo

Ο 28χρονος ιδρυτής του Dwolla, Ben Milne, συνειδητοποίησε ότι η πληρωμή με πιστωτική κάρτα σε online συναλλαγές πολλές φορές αποθαρρύνει τους καταναλωτές. Γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα προσφέρει τα «μετρητά» του διαδικτύου. Και έτσι, δημιούργησε το Dwolla!

Χαρακτηριστικά, ο ιδρυτής του Dwolla, αναφέρει ότι επιδιώκει να «φτιάξει τη νέα Visa και όχι το νέο

Paypal»

Τι είναι το Dwolla;
Όπως στις φυσικές συναλλαγές μας έχουμε την ευκαιρία να πληρώσουμε είτε με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα, έτσι θα πρέπει να συμβαίνει και στις διαδικτυακές συναλλαγές.

Έτσι πλέον μπορεί κανείς, χρησιμοποιώντας το Dwolla, να διαθέσει χρήματα για αγαθά και υπηρεσίες online, χωρίς όλα τα προβλήματα, τα κόστη αλλά και την ανασφάλεια που συνοδεύουν τις διαδικτυακές συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Επίσης μέσω του Dwolla μπορείς να συγχρονίσεις τους λογαριασμούς των διάφορων δικτύων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείς (πχ facebook, Twitter κλπ) και να στείλεις μετρητά σε φίλους σου, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα.

Τέλος, είναι δυνατόν με τη χρήση του smartphone σου να πληρώσεις σε όλα τα καταστήματα τα οποία συνεργάζονται με την επιχείρηση του Ben Milne!

Τι πληρώνω για το Dwolla;
Είναι φυσικό κάποιος να κάνει αυτήν την ερώτηση. Η παρακάτω λίστα, όμως, που δείχνει την τιμολόγηση του Dwolla, ικανοποιεί και τον πλέον απαιτητικό χρήστη:

Αποστολή Χρημάτων:  0$Παραλαβή Χρημάτων:  0.25$Αυτόματη(ή Χειροκίνητη) Ανάληψη:  0$Άνοιγμα Dwolla Λογαριασμού:  0$Συγχρονισμός Τραπεζικού Λογαριασμού:  0$

Είναι φανερό ότι το Dwolla είναι μια ιδέα που μπορεί να «λύσει τα χέρια μας» σε πολλές online συναλλαγές και σίγουρα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τους καταναλωτές. Θα καταφέρει όμως να αντιμετωπίσει των ανταγωνισμό των «μεγάλων παικτών» του χώρου; Μένει να το δούμε!

Δείτε το εδώ: www.dwolla.com

Keywords
Τυχαία Θέματα