35χρονος Ελληνοπόντιος συνελήφθηκε για διαρρήξεις κατοικιών στη Λεμεσό

16:02 4/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διάταγμα 6ήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 35χρονου Ελληνοπόντιου, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι το πρόσωπο που διέρρηξε κατά τη διάρκεια της νύχτας δυο τουλάχιστον κατοικίες, αποσπώντας ποσότητα χρυσαφικών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννη Γεωργίου, γυναίκα που διαμένει σε ανώγειο κατοικία, τηλεφώνησε στην Αστυνομία στις 22:30, αναφέροντας ότι άκουσε θόρυβο σπασμένου τζαμιού στην ισόγειο κατοικία, η ιδιοκτήτρια της οποίας απουσιάζει στο εξωτερικό.

Περίπολα που μετέβησαν

στη σκηνή διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για διάρρηξη, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκε στην περιοχή Ελληνοπόντιος, στην κατοχή του οποίου ανευρέθηκε ποσότητα χρυσαφικών.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε για ανάκριση, όπου δεν έδωσε οποιαδήποτε εξήγηση για τα χρυσαφικά που βρέθηκαν στην κατοχή του, ενώ συνελήφθηκε όταν συγγενικά πρόσωπα της ιδιοκτήτριας αναγνώρισαν την κλαπείσα περιουσία.

Την ίδια ώρα, δεύτερη γυναίκα τηλεφώνησε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας ότι είχε εντοπίσει εντός της κατοικίας, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, άγνωστο της πρόσωπο, το οποίο όταν την αντιλήφθηκε τράπηκε σε φυγή.

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου, οι ανακριτές εκτιμούν πως και στις δυο υποθέσεις εμπλέκεται ο ύποπτος, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την 6ήμερη προσωποκράτηση του.

Εξάλλου χθες το απόγευμα, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από Ευρωπαίο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου που εργάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα, ότι δέχθηκε επίθεση από 3-4 πρόσωπα, ενώ περπατούσε στην παραλία.

Οι δράστες τον κτύπησαν στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματος του, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, ενώ όταν επανέφερε τις αισθήσεις του διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί το κινητό του τηλέφωνο, αξίας 230 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ που είχε στην τσέπη του.

Με τη βοήθεια συναδέλφων του μετέβη στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ όπως διαπιστώθηκε φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε πως γίνονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή και γίνεται προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών, περιγραφή των οποίων έχει δώσει στην Αστυνομία το θύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα