O 63χρονος Vladimir Koval πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή Κισσόνεργας – Χλώρακας (Upd)

11:28 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 17:25 :Τη Δευτέρα η νεκροψία στη σορό του Ρώσου τουρίστα που πνίγηκε στην Πάφο

Τρία μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας με φουσκωτή Άκατο και άλλα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και της Τροχαίας που βρίσκονταν στην παραθαλάσσια περιοχή Κισσόνεργας – Χλώρακας κατάφεραν να προσεγγίσουν τον Ρώσο τουρίστα που ήταν αναίσθητος και να τον ανασύρουν στην παραλία, με κίνδυνο της ζωής τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Νίκο Τσαπή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσαπής ανέφερε

ότι η αστυνομία έλαβε την πληροφορία στις 9:00 το πρωί ότι πρόσωπο που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου φαίνεται να είναι αναίσθητο.

Αμέσως, στην εν λόγω περιοχή έσπευσε φουσκωτή Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στην οποία επέβαιναν τρία μέλη και ενώ προσπαθούσαν να ανασύρουν το εν λόγω πρόσωπο, το οποίο ήταν αναίσθητο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και των κυμάτων, η Άκατος αναποδογυρίστηκε, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πέσει στη θάλασσα.

Αμέσως, προς βοήθεια των μελών της Αστυνομίας έσπευσαν άλλοι τρεις αστυνομικοί που εισήλθαν στη θάλασσα και κατάφεραν να τους ανασύρουν στη στεριά, μαζί με το αναίσθητο πρόσωπο.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, – όπως είπε-, διαπιστώθηκε ότι το αναίσθητο πρόσωπο που πρόκειται για Ρώσο τουρίστα, τον Vladimir Koval, 63 ετών που βρίσκονταν για διακοπές μαζί με τη σύζυγο του στην Κύπρο, είχε χάσει τη ζωή του.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες για την επικινδυνότητα της θαλάσσιας περιοχής και πως η αστυνομία θα ενημερώσει και τις άλλες αρμόδιες Αρχές για να μελετηθεί το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Ο Ρώσος τουρίστας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου ο επι καθήκοντι ιατρός διέγνωσε τον θάνατο του σύμφωνα με τον διευθυντή του Νοσοκομείου Σπύρο Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε επίσης πως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου διακομίσθηκε και μέλος της Λιμενικής Αστυνομίας, ο οποίος ύστερα από εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως έφερε εκδορές στη δεξιά κνήμη. Το μέλος του Λιμενικού σώματος αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων απελύθη, με δική του πρωτοβουλία .

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως η συγκεκριμένη περιοχή που σημειώθηκε ο πνιγμός του Ρώσου τουρίστα βρίσκεται εκτός των δημοτικών ορίων της Πάφου.

Ο κ. Χρυσάνθου χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός, και προέτρεψε τους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στη συγκεκριμένη περιοχή, είπε, υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα, ενώ οι υποθαλάσσιοι ύφαλοι καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 63χρονου θα διαπιστωθούν από τη νενομισμένη νεκροψία που αναμένεται να διενεργηθεί τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Είδηση 16:42

Γύρω στις 9 το πρωί σήμερα, δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι, εντός της θάλασσας, σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου, βρισκόταν κάποιο πρόσωπο και πιθανόν να είχε πνιγεί.
Αμέσως, στην εν λόγω περιοχή έσπευσε φουσκωτή Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στην οποία επέβαιναν τρία μέλη και ενώ προσπαθούσαν να ανασύρουν το εν λόγω πρόσωπο, το οποίο ήταν αναίσθητο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και των κυμάτων, η Άκατος αναποδογυρίστηκε, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πέσει στη θάλασσα. Αμέσως, προς βοήθεια των μελών της Αστυνομίας έσπευσαν άλλοι τρεις αστυνομικοί που εισήλθαν στη θάλασσα και κατάφεραν να τους ανασύρουν στη στεριά, μαζί με το αναίσθητο πρόσωπο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για τον Vladimir Koval, 63 ετών από τη Ρωσία.
Ακολούθως, τα τρία μέλη της Αστυνομίας, καθώς ο 63χρονος, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου η επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του 63χρονου.
Όσον αφορά τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός τους και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, απολύθηκαν.
Τα ακριβή αίτια θανάτου του 63χρονου θα διαπιστωθούν από τη νενομισμένη νεκροψία που αναμένεται να διενεργηθεί στις 7/10/13 στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Είδηση 11:25

Τη ζωή του έχασε Ρώσος τουρίστας 53 ετών, ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή Κισσόνεργας – Χλώρακας.
Το συμβάν σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, στις 9 το πρωί και 50 μέτρα από την ακτή, καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι και υπήρχε φουσκοθαλασσιά, με αποτέλεσμα ο άτυχος κολυμβητής να παρασυρθεί από τα κύμματα.

Στο σημείο έσπευσε φουσκωτό της Λιμενικής Αστυνομίας στο οποίο επέβαιναν μέλη της δύναμης, αλλά εξαιτίας των σφοδρών ανέμων αυτό αναποδογυρίστηκε.
Σύμφωνα με το Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρο Γεωργίου, στη σκηνή έσπευσε ασθενοφόρο.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως ο 53χρονος Ρώσος τουρίστας διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διέγνωσε το θάνατο του.
Ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ανέφερε, επίσης, πως στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου διακομίσθηκε και ένα μέλος του Λιμενικού σώματος φέροντας ελαφρές εκδορές από την πτώση του από το φουσκωτό σκάφος της Λιμενικής στην θάλασσα και κρατήθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα