Boston Globe: “Σκληρό το χτύπημα – αλλά σκληρότερη η πόλη”

10:23 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο “Σκληρό το χτύπημα – αλλά σκληρότερη η πόλη” το κείμενο του αρθρογράφου της Boston Globe Σκοτ Λιχάι δίνει τον τόνο στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της μεγάλης εφημερίδας της Βοστόνης, που αφιερώνεται αποκλειστικά στις εκρήξεις βομβών στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

“Συνέβη όταν είχαμε σχεδόν σταματήσει να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί.

Είχαμε φθάσει να πιστεύουμε ότι είμαστε ασφαλείς, ότι τρομοκρατικές επιθέσεις αυτού του είδους ήταν ένα κατάλοιπο ενός παρελθόντος που μάς αιφνιδίασε, κάτι που δεν θα

επαναλαμβανόταν. Και τότε έγινε…εν μέσω μίας εορταστικής δημόσιας εκδήλωσης, η επίθεση ήταν μία θλιβερή υπενθύμιση ότι η τρομοκρατική απειλή δεν είναι κάτι που έχουμε ξεπεράσει.

Ποιος ήταν ακριβώς – η Αλ Κάιντα, ένας εγχώριος τρομοκράτης σαν τον Τίμοθι ΜακΒί, κάποια εξτρεμιστική οργάνωση, αυτό θα αποδειχθεί.

Αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επρόκειτο προφανώς για τρομοκρατική ενέργεια.

Οφείλουμε να μάθουμε από αυτό. Και θα μάθουμε. Πρέπει να εξετάσουμε το σχέδιο ασφαλείας του μαραθωνίου και να αναρωτηθούμε εάν θα μπορούσε να αποφευχθεί. Και οφείλουμε να εφαρμόσουμε αυτά που θα μάθουμε σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Αλλά η ζωή εδώ θα συνεχισθεί. Δεν θα παραλύσουμε από τον φόβο. Θα λάβουμε λογικές προφυλάξεις, ναι. Αλλά δεν θα τρέξουμε να κρυφτούμε. Και δεν θα λιποψυχήσουμε. Άλλωστε, έτσι αρμόζει στη Βοστόνη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα