Cyta: Προτεραιότητα η αναδιάρθρωση

14:39 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν είναι κατάλληλη για πώληση μέρους ή ολόκληρης της Cyta, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Συμβούλιο της Cyta σε σειρά συνεδριάσεών του εξέτασε το σκηνικό που διαμορφώνεται σε σχέση με τη μνημονιακή πρόνοια για ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών και σημειώνει πως «η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι η δυσκολότερη για πώληση μέρους ή ολόκληρου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού».

Αναφέρεται

επίσης ότι η Cyta «πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, με στόχο τη μείωση του κόστους που θα επιφέρει αύξηση της αξίας της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Cyta έχει ήδη κάνει σοβαρή προεργασία στον τομέα αυτό και βρίσκεται ένα βήμα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης, υποστηριζόμενη από σοβαρούς διεθνείς οίκους που ειδικεύονται σε τέτοια θέματα.

Η αναδιάρθρωση της Cyta, προστίθεται, «θα διαφυλάξει το μέλλον του Οργανισμού και θα επιφέρει αύξηση της κερδοφορίας του και συνάμα αύξηση της αξίας του».

Με αυτό τον τρόπο, αναφέρεται, «το κράτος θα συνεχίσει να έχει ένα περιουσιακό στοιχείο αυξανόμενης αξίας, που θα μπορεί να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς πιέσεις και χρονοδιαγράμματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα