H αϋπνία διπλασιάζει τον ρυθμό της γήρανσης του δέρματος

12:06 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

To πρόωρα «σπασμένο» δέρμα εμφανίζουν, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, οι γυναίκες που δεν ακολουθούν τον κανόνα του «ύπνου της ομορφιάς», ενώ η έλλειψη ξεκούρασης φαίνεται να επιβραδύνει και την αποκατάσταση δερματικών βλαβών, όπως π.χ. τα ηλιακά εγκαύματα.

Ακόμη, στο πλαίσιο της μελέτης φάνηκε ότι όσες από τις εθελόντριες δεν είχαν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ έτειναν να αξιολογούν τον εαυτό τους ως «μη ελκυστικές».«Οι γυναίκες που δεν κοιμούνται επαρκώς το βράδυ εμφανίζουν πρόωρα σημάδια γήρανσης και μια εμφανή
επιβράδυνση στην αποκατάσταση των δερματικών βλαβών που προκύπτουν από την έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία» εξηγεί η δρ Ελμα Μπάρον, διευθύντρια του Κέντρου για τη Μελέτη Δερματικών Παθήσεων στο University Hospitals Case Medical Center, στο Οχάιο.Υπνος με το σταγονόμετρο, ρυτίδες με το τσουβάλιΣτο πείραμα έλαβαν μέρος 60 γυναίκες ηλικίας 30-49 ετών, από τις οποίες περίπου το 50% δεν κοιμόταν επαρκώς. Οι ερευνητές εξέθεσαν τις εθελόντριες σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV) με σκοπό να εξετάσουν την απώλεια υγρασίας από το δέρμα τους, δείγμα κακής κατάστασης του δέρματος.Οι γυναίκες που δεν κοιμούνταν επαρκώς το βράδυ εμφάνιζαν….Διαβάστε περισσότερα….
Keywords
Τυχαία Θέματα