H διατροφική αξία της σόγιας

12:01 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο καρπός της σόγιας χρησιμοποιείται στη διατροφή των λαών της Άπω Ανατολής για περισσότερο από 5.000 χρόνια. Ο διατροφικός πλούτος της κυριότερης μορφής σόγιας που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη από τη βιομηχανία τροφίμων είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:

• Η σόγια περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας (5 φορές περισσότερες από το γάλα).

• Περαιτέρω το 86% των λιπών είναι ακόρεστα (ελαικό οξύ) ή πολυακόρεστα.

• Η σόγια είναι εξαιρετική πηγή ω6 λιπαρών των οποίων οι ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό έχουν θεμελιωθεί με δεκάδες ειδικές μελέτες….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
H διατροφική αξία της σόγιας,