Hermes : Πρόσληψη προσωπικού με την τροποποίηση του τουριστικού ωραρίου στη Λεμεσό

12:52 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την τροποποίηση του διατάγματος για το τουριστικό ωράριο στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού, από την Υπουργό Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους αναμένει η εταιρεία Hermes για να προχωρήσει στην πρόσληψη 107 ατόμων, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Από τα 107 άτομα, όλοι Κύπριοι από τη Λεμεσό, οι 12 θα είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι όλοι άνεργοι, αναφέρεται. ”Αν η κ. Υπουργός τροποποιήσει

το Διάταγμα και επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως στις άλλες πόλεις, η πρόσληψη θα γίνει αμέσως. Διαφορετικά, στο μέσο αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης και ενώ η ανεργία έφθασε το 10%, 107 άνεργοι συμπατριώτες μας χάνουν την ευκαιρία εργοδότησης και θα συνεχίσουν να είναι χωρίς δουλειά”.

Εκφράζεται η άποψη ότι στο θέμα του τουριστικού ωραρίου της περιοχής Λεμεσού η κ. Χαραλάμπους δεν έχει επαρκώς πληροφορηθεί, με αποτέλεσμα το διάταγμά της ”να αδικεί την περιοχή της μείζονος Λεμεσού και να ζημιώνει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Στη συμβουλευτική επιτροπή υπήρξαν φέτος σοβαρές διαφοροποιήσεις από τους συμμετέχοντες, που δικαιολογούν πλήρως την αλλαγή του Διατάγματος”. Αλλωστε, προστίθεται, συμβουλευτικές επιτροπές πήραν ομόφωνες αποφάσεις που δεν υιοθετήθηκαν πλήρως στο Υπουργικό διάταγμα, όπως στην περίπτωση της Λευκωσίας που ομόφωνη θέση όλων ήταν να μένουν τα καταστήματα ολόχρονα ανοικτά, κάτι που δεν έγινε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τα κράτη – μέλη να προβούν σε μεταρρυθμίσεις για να μειωθεί η ανεργία που καλπάζει, αναφέρεται θεωρώντας την πρόταση του συγκροτήματος ως ένα μέτρο, χωρίς κόστος για το κράτος, που θα έχει άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα