Oι Οικολόγοι ζητούν από τον Χριστόφια την άμεση λήψη μέτρων

11:53 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση, στην οποία έχει περιπέσει η κυπριακή οικονομία και, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καλεί τον Πρόεδρο Χριστόφια “να αφήσει την τακτική της άρνησης και να επικεντρωθεί -έστω και στο τέλος της θητείας του- στην προσπάθεια για τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας από την ολοκληρωτική καταστροφή”.

Για ακόμα μια φορά μέσα από τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αντιλαμβανόμαστε την άρνηση του να δει τις πραγματικότητες. Δεν πρόκειται για αδυναμία αντίληψης. Είναι σαφές ότι πρόκειται για πολιτική

άρνηση και απόφαση να οδηγηθεί η κυπριακή οικονομία στην καταστροφή.

“Ο Πρόεδρος, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Κίνημα, “αποποιείται κάθε ευθύνης και προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για τη δραματική κατάσταση, στην οποία ευρίσκεται η οικονομία μας, σε οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τον ίδιο και την Κυβέρνηση του”.

“Η οικονομία ευρίσκεται σε ώρα μηδέν, τα χρονοδιαγράμματα έχουν στενέψει και ο Πρόεδρος”, δηλώνουν οι Οικολόγοι, “αντί να πάρει επιτέλους αποφάσεις, μοιράζει ευθύνες και προσπαθεί να εξηγήσει στους συνταξιούχους πόσο ανώδυνη θα είναι η εφαρμογή του μνημονίου”.

“Όμως με κουβέντες του καφενέ δεν αντιμετωπίζεται η Τρόικα και οι προτάσεις της”, συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως, “ακόμα και αν φταίνε οι άλλοι, η δήλωση αυτή από μόνη της φανερώνει την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο, δηλαδή να προστατεύσει τους πολίτες της και να εξασφαλίσει την ευημερία τους”.

“Αντίθετα”, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι, ο Πρόεδρος Χριστόφιας “ροκανίζει το χρόνο, μοιράζοντας ευθύνες και υποσχέσεις και χωρίς να κάνει το απλό και αυτονόητο: να καταλήξει, δηλαδή, σε αποφάσεις και να καλέσει το κλιμάκιο της Τρόικας”.

“Ίσως να περιμένει ακόμα το περίφημο ρωσικό δάνειο, τις επενδύσεις του Κατάρ, της Τripple five και του Κινέζου”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα