Pafos Aphrodite Festival 2013: Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και “Ελιξίριο του Έρωτα”

12:45 12/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο θεατής γίνεται ένα με την πλοκή, το κάστρο επεκτείνεται στην πλατεία και το «Ελιξίριο του Έρωτα» σκορπά άφθονο γέλιο σε μια συμπαραγωγή της «Opera Futura Verona» και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου για λογαριασμό του Pafos Aphrodite Festival, το οποίο υλοποιεί έναν από τους πάγιους στόχους του για την αξιοποίηση Κυπρίων καλλιτεχνών με την συμμετοχή, για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια, της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο Pafos Aphrodite Festival.

Η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Στέλλα Σιέπη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «το 15ο Pafos Aphrodite Festival διοργανώνεται πλέον στην Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, την Πάφο και μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς ότι ο πολιτισμός μπορεί να καταστεί αντίβαρο στην οικονομική κρίση, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και αισιοδοξίας και μοχλός βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και της οικονομικής ανάπτυξης».

Στις 6,7, και 8 Σεπτεμβρίου θα γίνει η φετινή «μεταμόρφωση» του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου για να φιλοξενήσει το κωμικό αριστούργημα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι «Το ελιξίριο του έρωτα». Σύμφωνα με την κ. Σιέπη, «πρόκειται για μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου και μια από τις πιο αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως».

Η κ. Σιέπη είπε ότι «η επιλογή του έργου αποτελεί καινοτομία για το φεστιβάλ για το λόγο ότι πρώτη φορά παρουσιάζεται κωμική όπερα, ενώ πολύ σημαντικό κρίνεται και το γεγονός ότι συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου».

«Είναι για μας πολύ σημαντική η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, γιατί ανταποκρίνεται στους στόχους της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival για προώθηση και συμμετοχή Κυπρίων καλλιτεχνών», είπε η κ. Σιέπη.

Σημείωσε ότι «παράλληλα, σηματοδοτεί την έναρξη των προσπαθειών μας για υλοποίηση του στόχου μας για διοργάνωση στο μέλλον μιας κυπριακής καθόλα παραγωγής, η οποία θα μπορεί να ταξιδέψει και στο εξωτερικό και να συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ Όπερας διεθνούς και ευρωπαϊκής εμβέλειας».

Η κ. Σιέπη δήλωσε ότι «οι πρόβες θα αρχίσουν τον Αύγουστο υπό την Διεύθυνση του Φραντζέσκο Πασκουαλέττη, γνωστός από παραγωγές στην Σκάλα του Μιλάνο και στην Royal Opera του Λονδίνου, και για μία εβδομάδα θα γίνουν στη Λευκωσία, έδρα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, η οποία για την δεύτερη φάση στις πρόβες εγκαθίσταται στην Πάφο και στο χώρο του Μεσαιωνικού της Κάστρου, όπου θα πραγματοποιηθεί για 15η φορά η Όπερα της Πάφου.

Αναφορικά με την άλλη μεγάλη καινοτομία για φέτος, η κ. Σιέπη είπε ότι «η σκηνή θα κτιστεί με έτσι τρόπο ώστε να προβάλλεται το Μεσαιωνικό Κάστρο και να έχει σημαντικό ρόλο στην πλοκή του έργου, αλλά από την άλλη ο θεατής θα νιώσει ότι συμμετέχει στο έργο διότι το σκηνικό πέραν από το Μεσαιωνικό Κάστρο επεκτείνεται και στην πλατεία του, εκεί όπου θα κάθονται οι θεατές, ενώ θα γίνονται προβολές πάνω στο κάστρο».
Η όπερα διαδραματίζεται στην Ιταλία το 1836 και είναι γραμμένο σε δύο πράξεις.

Αναφορικά με το κόστος των εισιτηρίων η κ. Σιέπη είπε ότι για κάθε κατηγορία θα μειωθεί το κόστος κατά δέκα ευρώ, ενώ σε σχέση με το συνολικό κόστος παραγωγής «ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διοργάνωση του Φεστιβάλ επιτρέπει και χαμηλότερο κόστος εξόδων που φθάνει τις 300 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα και η άρτια διοργάνωση της παραγωγής».

Η δημοσιογραφική διάσκεψη για την εξαγγελία του Φεστιβάλ θα γίνει στις 30 Ιουλίου και ώρα 11.00 το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα