Α. Κυπριανού: Ενώπιον δύο πολιτικών επιλογών οι πολίτες την ερχόμενη Κυριακή

13:25 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι πολίτες χθες με την ψήφο τους έστειλαν πολλαπλά μηνύματα και εξέφρασαν την εντολή τους, η κρίση να αντιμετωπιστεί χωρίς σκληρές πολιτικές ενάντια στην κοινωνία, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή και με γρήγορη αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ ο κ. Κυπριανού, είπε ότι όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.

“Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα κατέδειξε ακόμα κάτι πολύ σημαντικό. Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή για εκλογές ενός γύρου, αλλά ο λαός δεν του την έδωσε. Μια σημαντική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν εμπιστεύθηκε τον κ. Αναστασιάδη. Γιατί γνωρίζει πως οι θέσεις του δεν έχουν όρια και όρους σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Γιατί γνωρίζει πως τα κρίσιμα προβλήματα του Τόπου δεν θα λυθούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εκφράζει ο κ. Αναστασιάδης. Με τα σχέδια του για λιτότητα, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις”, πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης, συνέχισε, ζητούσε εκλογές ενός γύρου. “Όταν νόμιζε ότι θα πετύχαινε αυτό το στόχο κυριεύθηκε από αλαζονεία. Πριν ακόμα καν εκλεγεί Πρόεδρος, άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό είναι προμήνυμα του τι θα επακολουθήσει, αν τυχόν εκλεγεί. Αυτό αποδεικνύει πως η αυτοκριτική που δήθεν έκανε όλους αυτούς τους μήνες έναντι της Κύπρου και του λαού της δεν ήταν και δεν είναι ειλικρινής”, συμπλήρωσε.

Το χθεσινό αποτέλεσμα, είπε ο κ. Κυπριανού, έστειλε μηνύματα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. “Εμείς ως ΑΚΕΛ, ταυτισμένοι για δεκαετίες με το λαό μας, με τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, σεβόμαστε αυτά τα μηνύματα και τα λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Ο Β΄ Γύρος των Προεδρικών Εκλογών είναι υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του Τόπου μας. Η χθεσινή ψηφοφορία έστειλε το μήνυμα πως τα σημερινά δεδομένα επιβάλλουν την εκλογή ενός νέου και αξιόπιστου Προέδρου. Ενός Προέδρου που θα σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού στην οποία θα συμμετέχουν προσωπικότητες από το ευρύτερο φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου. Ενός ηγέτη με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και προοδευτικές προτάσεις”, σημείωσε.

“Το ΑΚΕΛ, στη βάση αρχών, στηρίζει αυτή την ανεξάρτητη υποψηφιότητα και θεωρεί ότι όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να φράξουμε το δρόμο στις συντηρητικές πολιτικές του Ν. Αναστασιάδη. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε την εκλογή του Σταύρου Μαλά, ενός νέου ανθρώπου, με νέα πρόταση, στην Προεδρία της Δημοκρατίας”, ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Γεργκ Άσμουσεν, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει η συμφωνία για τον δανεισμό της Κύπρου, που θα συμπεριλαμβάνει εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, να επιτευχθεί έως τα τέλη του Μαρτίου, ο κ. Κυπριανού απάντησε: ” Νομίζω ότι οι δηλώσεις του κ. Άσμουσεν προστίθενται στο περιεχόμενο της έκθεσης της Deutche Bank, η οποία είχε θεωρήσει ως δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι της Γερμανίας για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κι αυτό επιβεβαιώνει το μήνυμα το οποίο θέλω να περάσω στον κυπριακό λαό – ότι ενώπιον του ο κυπριακός λαός έχει δύο πολιτικές επιλογές σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα”.

Η μια πολιτική επιλογή, συνέχισε, είναι ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος υποστηρίζει ένθερμα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων όχι σήμερα που το ζητά η ΕΕ αλλά από την δεκαετία του 1990 και από την άλλη είναι η επιλογή των πολιτικών που υποστηρίζονται από τον Σταύρο Μαλά, πολιτικές οι οποίες βασίζονται περισσότερο πάνω στην κοινωνική συνοχή, κοινωνική αλληλεγγύη και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

“Εάν υπακούσουμε στις προσταγές της ΕΕ και προχωρήσουμε σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις όπως απαιτούν, πρέπει να γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας ότι οι 50.000 άνεργοι στους οποίους αναφέρονται σήμερα θα πολλαπλασιαστούν και θα είναι πολύ περισσότερες οι δεκάδες χιλιάδες των ανέργων που θα προστεθούν στους ανέργους που έχουμε σήμερα. Είναι σημαντικό λοιπόν σε ποιον θα εμπιστευθούν την προεδρία της Δημοκρατίας την ερχόμενη Κυριακή”, κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα