Άδεια σε γιατρούς τρίτων χωρών να προσφέρουν θεραπείες σε ξένους ασθενείς στην Κύπρο

16:31 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει την παροχή προσωρινής άδειας σε γιατρούς τρίτων χωρών που επιθυμούν να προσφέρουν σε ξένους ασθενείς στην Κύπρο, θεραπείες/επεμβάσεις και γενικά ιατρικές πράξεις που δεν παρέχονται στη χώρα μας από Κύπριους γιατρούς και για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του σώματος o Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδίων της Κυβέρνησης για προώθηση

του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας και οι άδειες θα παραχωρούνται με βάση προϋποθέσεις που τέθηκαν από το Ιατρικό Συμβούλιο.

Οπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία ώστε στο μέλλον οι Κύπριοι γιατροί να μπορούν να επωφεληθούν κερδίζοντας τεχνογνωσία, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης από τη διεξαγωγή επεμβάσεων και ιατρικών πράξεων που δεν γίνονται στη χώρα μας από τους ίδιους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το σχέδιο αυτό θα εφαρμόζεται σε συνεννόηση με γιατρούς του εξωτερικού που θα φέρνουν τους δικούς τους ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα