Αδούλωτη Κερύνεια: Το θεόπεμπτο δώρο

22:06 30/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που ακούσαμε τα αποτελέσματα της γεώτρησης στην υποθαλάσσια περιοχή της Κύπρου εντός της αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΑΟΖ).

Αντέξαμε 37 χρόνια και θα αντέξουμε όσα ακόμη και αν χρειασθεί φτάνει να λυθεί ορθά το Κυπριακό. Εμείς απο την αρχή είπαμε πως εαν ο χρόνος τύχει ορθού χειρισμού τότε ο χρόνος εργάζεται υπέρ μας.

Ας αναλογιστούν κάποιοι απο που ξεκινήσαμε το 1974 και πού φτάσαμε σήμερα το 2011. Τότε το μαύρο εκείνο Ιούλη οι υπέρτατες ορδές του Αττίλα

έπεσαν σαν ακρίδες στο λαβωμένο κορμί της Κύπρου που προδομένη και χωρίς συμμάχους έπλεε σαν βαρκούλα πέρα δώθε εγκαταλειμμένη στα μανιασμένα κύμματα. Μέσα στην αδυναμία μας την εγκατάλειψη και τη Διεθνή πίεση αναγκάστηκε η τότε Κυβέρνηση Μακαρίου να δεχθεί λύση Διπερειφεριακής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σαν λύση επιβίωσης. Οι μετέπειτα κακοί χειρισμοί των εκάστοτε Κυβερνήσεων είχαν σαν αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση του Κυπριακού και το 2011 μας βρίσκει να προωθούμε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, λύση ξεπουλήματος της πατρίδας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των προσφύγων μας. Λύση που αν γίνει αποδεκτή θα αποβεί στο τέλος η ταφόπετρα του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Από το 1974 και μετά οι πλείστες Πολιτικές Ηγεσίες απεδείχθησαν κατώτερες των περιστάσεων. Απέτυχαν να διαβάσουν σωστά τις Διεθνείς εξελίξεις. Απέτυχαν να δημιουργήσουν συμμαχίες που θα αξιοποιούσαν τα συμφέροντα ξένων χωρών και  να τα ευθυγραμμίσουμε με τα δικά μας. Απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν την στρατηγική θέση της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο . Απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν την Οικονομική μας ανάπτυξη προς την ορθή κατεύθυνση. Απέτυχαν να εκμεταλλευθούν σωστά την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Παρόλες τις μεγάλες αλλαγές που έλαβαν χώρα, το  μόνο που ξέρουν να παπαγαλίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ είναι πώς  είμαστε δεσμευμένοι για λύση Δ.Δ.Ο. με οτι αυτό συνεπάγεται . Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία αν βρίσκονταν στην εξουσία και μετά απο 100 χρόνια θα μας έλεγαν και πάλιν τα ίδια πράγματα. Οτι δηλαδή ο Μακάριος πριν απο 137 χρόνια δεσμεύτηκε με λύση Δ.Δ.Ο. και  εμείς ακολουθούμε ευλαβικά τις παρακαταθήκες του. ‘Ασε που αν ήταν δυνατό να αναστηθεί σήμερα ο Μακάριος θα τους «επατσάρκαζεν» καθημερινά.

Σήμερα μετά απο 37 χρόνια κατοχής  ανακοινώνεται η ύπαρξη μεγάλων αποθεμέτων Φυσικού Αερίου και πιθανώς και πετρελαίου στην Κυπριακή ΑΟΖ. Δώρον θεόπεμπτον, για να δοκιμάσει ο θεός τη νοημοσύνη  μας  Η Διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία γίνεται αίφνης μεγάλος  ενεργειακός παίχτης. Τα γεωστρατηγικά συμφέροντα μεγάλων χωρών συμβαδίζουν σήμερα με αυτά της Κύπρου. Οφείλει η οποιαδήπποτε Κυβέρνηση να το βάλει καλά στο νού της . Οφείλουν οι Κυβερνώντες να λάβουν υπόψη τους τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων. Οφείλουν να λάβουν υπόψη τους τα συμφέροντα των Ελλήνων της Κύπρου και ιδιαίτερα των Κερυνειωτών και των άλλων εκτοπισμένων. Φτάνουν πια τα ξεπουλήματα. Τώρα διαθέτουμε τα εχέγγυα  για μια πραγματικά σωστή λύση του Κυ

Keywords
Τυχαία Θέματα