Αεροψεκασμούς κατά των κουνουπιών αποφάσισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες

16:19 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση για αεροψεκασμούς, με βάκιλο, των δύσβατων περιοχών, όπου συγκεντρώνονται τα κουνούπια, αποφάσισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια απάμβλυνσης του προβλήματος που την τελευταία περίοδο βρίσκεται σε έξαρση σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Το θέμα απασχόλησε το πρωί σύσκεψη και στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών, καθώς και των Αρχών των

Βρετανικών Βάσεων, όπου έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που ήδη άρχισαν να λαμβάνονται από την αρχή του χρόνου, όπως επίσης και για την απόφαση για πραγματοποίηση αεροψεκασμών, εκεί και όπου δεν μπορούν να πλησιάσουν πεζά τα συνεργεία.

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει τρόπος απάλειψης του προβλήματος, αλλά απάμβλυνσης του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει και οι πολίτες, οι συνοικίες και οι κοινότητες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, “να μην αφήνουν χώρους που να συσσωρεύεται νερό, να μην αφήνουν δοχεία, άχρηστα υλικά, βαρέλια, ελαστικά και άλλα αντικείμενα τα οποία μαζεύουν νερό και γεννοβολούν κουνούπια”.

Ήδη, συνέχισε, πραγματοποιούνται ψεκασμοί στο έδαφος με τη χρήση βάκιλου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσουν να αρχίσουν και οι αεροψεκασμοί.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστος Χρίστου, ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τη δημόσια υγεία από τους αεροψεκασμούς βάκιλου, καθώς πρόκειται για βιολογική μέθοδο που χρησιμοποιείται με επιτυχία και στο εξωτερικό.

“Η καταπολέμηση των κουνουπιών είναι μια συλλογική προσπάθεια”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι, παρόλο που υπάρχει αισθητή μείωση της εκκόλαψης των κουνουπιών, στα σημεία όπου εισχωρεί ο βάκιλος, “για να μπορέσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και οι κάτοικοι της περιοχής και οι κοινοτικές Αρχές και οι υπηρεσίες γενικότερα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα