Αίγυπτος: Ο βασικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον εθνικό διάλογο

19:52 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο βασικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον εθνικό διάλογο στον οποίο κάλεσε χθες Κυριακή ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι γιατί η πρότασή του δεν ήταν ειλικρινής, ενώ το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχει σε μελλοντικές συζητήσεις μόνο αν εκπληρώνονται συγκεκριμένοι όροι.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι η έκκληση του Μόρσι για την πραγματοποίηση σήμερα εθνικού διαλόγου γίνεται “για τα προσχήματα” και δεν έχει “ουσία”, όπως δήλωσε ο επικεφαλής

του Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν διάλογο χωρίς ουσία”, υπογράμμισε ο ΕλΜπαραντέι.

“Είμαστε απολύτως σύμφωνοι στο Μέτωπο. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ρίζες του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και όχι τα συμπτώματα. Η λύση δεν είναι θέμα ασφαλείας, αλλά πολιτικό”, πρόσθεσε μετά το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας στο οποίο πήραν μέρος επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και ένας από τους υποψήφιους στις περσινές προεδρικές εκλογές, ο Χαμντίν Σαμπάχι.

Ο Μόρσι κάλεσε χθες σε διάλογο τους ηγέτες όλων των αιγυπτιακών κομμάτων με στόχο την επίλυση της πολιτικής κρίσης και για να τερματιστούν τα βίαια επεισόδια που έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 47 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες.

Μεταξύ των όρων που θέτει το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας για τη συμμετοχή του σε μελλοντικές συνομιλίες περιλαμβάνεται και η ανάληψη από τον Μόρσι της ευθύνης για την πρόσφατη αιματοχυσία, αλλά και ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σύμφωνα με τον Σαμπάχι.

“Έχουμε δεχθεί το διάλογο (στο παρελθόν) και πήγαμε στο γραφείο του Προέδρου και του μιλήσαμε”, πρόσθεσε. “Δεν αρνούμαστε τον διάλογο, όμως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα είναι επιτυχημένος (…) την ώρα που το αίμα ρέει”, υπογράμμισε ο Σαμπάχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα