ΑΗΚ: Διευκρινίσεις για την ενέργεια από τα κατεχόμενα

16:21 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΑΗΚ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει, σε σχέση με την παροχή ενέργειας στα κατεχόμενα, ότι καταβάλλει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά της ηλεκτρικής ενέργειας προς τις ελεύθερες περιοχές αφαιρούμενης της ηλεκτρικής ενέργειας προς τα κατεχόμενα.

Στην ανακοίνωσή της, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ηλεκτρικό σύστημα των κατεχομένων το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα

τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα, η Αρχή κάνει λόγο για δημοσιεύματα με αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όπως εξηγεί η ΑΗΚ, οι δύο εναέριες γραμμές που διασυνδέουν το σύστημα μεταφοράς στις ελεύθερες περιοχές με το σύστημα μεταφοράς στα κατεχόμενα, ελέγχονται, η κάθε μια, από δύο αμφίδρομους μετρητές (κύριο και επαλήθευσης) που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές και παρόμοιοι μετρητές είναι εγκατεστημένοι και στα κατεχόμενα.

«Κατά συνέπεια οποιαδήποτε ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας διοχετεύεται στα κατεχόμενα, αφαιρείται από αυτή που διοχετεύεται από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές, και η Αρχή Ηλεκτρισμού πληρώνει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά των δύο» αναφέρει η Αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα